FAQ

Allmän information

 Här listar vi några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte din fråga nedan är du alltid välkommen att kontakta oss på info@conventum.se

Information om konserter, biljetter, sittplatskartor, åldersgränser, tider med mera se vår nöjesavdelnings FAQ


#1 Hur hittar jag till Conventum och vilken entré ska jag gå in i?

För vägbeskrivning och information om våra entréer se hitta hit. Conventum Kongress och Conventum Arena håller vi låsta när vi inte har något evenemang inbokat där. Är du osäker på vilken entré som gäller för just dig så är du välkommen till receptionen på Olof Palmes torg 1 så hjälper vi dig att hitta rätt.


#2 Kvartglömt

Har du glömt ditt paraply eller vantar eller något annat värdefullt under ditt besök hos oss? Ring vår reception på 019- 766 45 00 eller mejla till info@conventum.se alternativt kontakta vår husfru på 019-766 45 68 eller mejl husfru@conventum.se.


#3 Taxi

Taxikurir Örebro, telefon 019-12 30 30
Sverigetaxi, telefon 019-12 43 00
Fasta installerade telefoner med direktkoppling till Taxi Kurir och Sverigetaxi finns på Conventum kongress och Conventum Arena. Vår personal hjälper även till att ringa efter taxi om så önskas.

 


#4 Ska du skicka gods, paket eller material till oss?

För information hur du skickar gods och material inför mässa, se Mäss & monterservice eller kontakta oss på telefon: 019-766 45 52 eller mejl: monterservice@conventum.se.

Gällande material som ska skickas inför ett möte kontakta info@conventum.se eller  019- 766 45 00.

 


#5 Kan jag hyra lokal och ta med egen mat och dryck?

Tyvärr kan man inte bara hyra lokal och ta med egen mat och dryck hos oss. Vi har har mat- och alkoholtillstånd i våra lokaler. Det är därför enligt lag ej tillåtet att bjuda på mat eller några alkoholhaltiga drycker i våra lokaler om de inte är beställda via vår restaurang. Vill ni beställa eller har frågor kontakta restaurangansvarig på tel. 019-766 45 08 eller  mejl: restaurang@conventum.se. Tänk på att all alkohol som påträffas i anläggningen som inte är beställd via oss kommer att beslagtas, eftersom alkohollagstiftningen inte tillåter egen medhavd alkohol i våra lokaler.


#6 Vilka sevärdheter finns i Örebro?

Välkommen att uppleva Örebro! Oavsett om du är örebroare sen barnsben, örebroare i hjärtat eller besöker Örebro för första eller fjärde gången, är du varmt välkommen. Här väntar massor av upplevelser på att bli minnen som varar länge! Örebro har mycket att erbjuda gällande turistattraktioner och smakupplevelser. Klicka här för mer information om vad som händer i Örebro.


#7 Vart finns första hjälpen och defibrillator?

Första hjälpen utrustning finns tillgänglig på flera ställen i respektive byggnad och vi har hjärtstartare på fyra platser: Conventum kongress (bottenplan), Conventum Konferens (receptionen), Conventum Arena (Entrén) samt en på Hjalmar Bergman Teatern.


8.Brand och Utrymning

Det finns många utrymningsvägar märkta med gröna utrymningsskyltar i Conventums anläggningar, och vi ber er att ha som vana att se er om för att lokalisera dessa. Kongresshuset, Arenan och Konferenshuset är tre separata byggnader med varsitt brandskyddssystem. I alla gäller dock att utrymning sker först på TALAT utrymningslarm, dvs när en röst meddelar att utrymning skall ske. Vid endast tonlarm och blixtlarm sker inte utrymning, men vid dessa larm gör sig Conventums personal beredda på nästa steg. Vid TALAT utrymningslarm skall däremot utrymning ske omgående. Observera att hissarna och rulltrapporna stängs av – samt att branddörrar slås igen vid brandlarm. Om ni är i Kongressen och Arenan är uppsamlingsplats är utanför entrén och är ni i konferenshuset är uppsamlingsplats Olof Palmes Torg.

Vid larm på Conventum
Tonlarm- Vårt larmsystem är utrustat med ett så kallat förlarm. Detta märker man genom att ett tonlarm ljuder samt ett tyst blixtlarm (röd lampa som blinkar). Detta är enbart en signal till vår personal. Tonlarmet tystnar så fort vår personal kontrollerat larmorsak.

Brandlarm- När ett talat larm ljuder i lokalen (en röst som meddelar att brand har utbrutit i lokalen) innebär det att lokalen omedelbart ska utrymmas. Vår personal visar vägen till gemensam uppsamlingsplats.

.


#9 Tillgänglighetsanpassning

Conventum är tillgänglighetsanpassat. Bland annat ligger entréerna till varje byggnad i markplan och hiss finns upp till de högre planen, tillgänglighetsanpassade toaletter finns i alla byggnader och hörselslinga finns i alla lokaler förutom Repslagaren och Teatercaféet.
För mer utförlig information om Conventum Kongress, klicka här.
För mer utförlig information om Conventum Arena, klicka här.
För mer utförlig information om Conventum Konferens, klicka här.


#10 Internet

Vi har ett trådlöst nätverk för fri användning. Inloggningsuppgifter finns i anslutning till lokalerna eller hos närmaste personal.  Det finns även skyltar i anläggningen som visar aktuella uppgifter.


#11 Faktureringsadress

Kongrexum AB
1033- PAA06504 Scancloud
831 90 Östersund
OBS: Referens (namn på beställare) måste vara angivet! Vi ser gärna att ni skickar fakturan via e-post, använd då adressen Elite.paa06504@pdf.scancloud.se