Om Conventum

Från vision till verklighet!

Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

På slutet av 1990-talet sker stora hotelletableringar i Örebro stadskärna. Nu kan staden erbjuda fler hotellbäddar till sina konferensgäster och grunden för långväga möten är lagd. För att främja mötesindustrin i Örebro insåg kommunen att i samarbete med destination Örebro satsa högre. Att kunna stå värd för riktigt stora möten. Läget, mitt i Sverige är perfekt. Planerna på att bygga en kongressanläggning i anslutning till Medborgarhuset och Stadsbiblioteket börjar förankra sig.

År 2004, efter 19 månaders hårt arbete av ett trettiotal företag inblandat (dryga 80 % företag från närområdet), invigs kongressanläggningen som är uppdelad i tre plan och har kapacitet att ta emot 1470 gäster. Här finns plats för utställningar, minimässor, kongresser, banketter och konsertlokal för 2 200 personer. Namnet Conventum bestämdes för konferens och kongressbyggnaden och en entreprenör skall utses till att driva detta. Bicky Chakraborty VD för Elite Hotels och Håkan Bergström Hotellchef för Elite Stora Hotellet, vinner upphandlingen och driver sedan 2004 Conventum under bolaget Kongrexum. År 2008 kompletteras Conventum Konferens och Conventum Kongresshall med Conventum Arena. En arena med öppen planlösning på 4 800 kvm. En fantastisk lokal för mässor, konserter, middagar och företagsevent Nu står Örebro sig stadigt rustad med sin centrala kärna med storstadsliv som kompletteras av sina vackra omgivningar, sin historia, de goda kommunikationsmöjligheterna och de tre stora arenorna som alltid är redo att sätta möten mellan människor i fokus.

Korta fakta

 • Conventum Kongress – kongresshall med 1 470 sittplatser, 2 400 stående (stod klar i april 2004)
 • Conventum Konferens, Medborgarhuset – 21 konferenslokaler (prisbelönt 60-tals arkitektur)
 • Conventum Arena – 4 800 m2 till mässor, konserter, fester och möten (invigning i mars 2008)
 • Centralt beläget i Örebro – 200 m till tåg – 12 km till flyg
 • Hela anläggningen är tillgänglighetsanpassad
 • Totalt 1 300 hotellrum med ca 2 000 bäddar
 • Gångavstånd till ett flertal förstklassiga hotell mitt i city.
 • Conventum är medlem i Svenska Möten

  Sigill finns bara på anläggningar utvalda av Svenska Möten

  Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Att Conventum är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens kvalitetssystem. Vi är helt enkelt proffs på att guida dig till bättre möten! Conventum äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi miljömärkta och medlemmar i Visita.
  Läs mer på www.svenskamoten.se

   

  Vi är mötescertifierade av Svenska Möten

  Att vara mötescertifierad av Svenska Möten innebär att med arbetare på vår anläggning har genomgått en omfattande utbildning med syfte att fungera som rådgivare genom hela boknings- och planeringsprocessen av möten och konferenser. Genom att certifiera våra medarbetare säkerställer vi att vi har den kunskap som krävs för att vi på bästa sätt ska guida dig som kund till bättre och mer effektfulla möten som uppfyller dina syften och mål.