UAF Uställare 2011

Utställare 2012

Listan uppdateras kontinuerligt. Senast uppdaterad: 2012-10-30.

 

1. Luleå Tekniska Universitet
www.ltu.se
Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet. LTU:s samarbete, med företag och med det omgivande samhället, är vår styrka. Det hjälper oss att utveckla aktuell forskning och utbildning som motsvarar krav som omvärlden ställer på oss och på våra studenter.

 

2. Chalmers
www.chalmers.se
Chalmers forskar och utbildar på bred front inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart, i nära kontakt med omvärlden. Du står just nu inför ett val och hundratals möjligheter. Då kan det vara bra att känna till att det finns en högskola som inte bara ger dig kunskapen och möjligheten att kickstarta en karriär som ingenjör, sjökapten eller arkitekt - utan också inser vikten av kreativitet och den fria tanken på vägen dit. Att välja Chalmers är att välja en studiemiljö där du får alla förutsättningar för att skapa och testa dina idéer på riktigt. Det är så du utvecklas och det är så du upptäcker drömmarna du inte visste att du hade. Välkommen att besöka oss i vår monter, nr 2!

 

3. YH Mälardalen
www.yhmalardalen.se
Yh Mälardalen är en satsning för Sörmland, Västmanland och Örebro län där yrkeshögskoleutbildning står i fokus. Vi sammanför arbetsgivare, utbildningsanordnare och blivande studenter och tillgodoser arbetslivets efterfrågan av rätt utbildad arbetskraft på ett nytt effektivt sätt.  

 

4. Cerderbacks Trafikskola AB
www.cederbacks.just.nu
Välkommen att ta ditt körkort hos oss på Cederbacks Trafikskola AB. Vi utbildar på B, BE, Risk1, Risk2 och Introduktionsutbildning för handledare & elev. Besök oss på mässan & på www.cederbacks.just.nu Vår kunskap-Din trygghet.

 

5. Försvarsmakten
www.forsvarsmakten.se
Fler än 50 000 personer arbetar inom Försvarsmakten. Vi behöver varje år rekrytera 4 000–6 000 personer för insatser och beredskap nationellt och internationellt, även civil personal. Hos oss kan du, efter utbildning, få en tillsvidare anställning eller arbeta under begränsad tid. Alternativt kan du tjänstgöra hos oss vid sidan av ditt civila yrke som tidvis tjänstgörande soldat eller sjöman eller som soldat inom Hemvärnet och de nationella skyddsstyrkorna. På plats finns representanter från K3, Trängregementet, P4 och Hemvärnet så vi kan svara på både smått och stort om vilka möjligheter vi kan erbjuda - och de är många! Kom och träffa oss så berättar vi mer!

 

6. Key Solution AB
http://keysolutions.se
Key Solutions Group arbetar med effektivisering av försäljning och vi är stolta över att idag vara ett av Sveriges ledande företag inom direktförsäljning. Vi använder oss av väl beprövade försäljningsmetoder som fungerar och vi är utsedda till Sveriges bästa säljbyrå av Tele2. Då vi har några av Sveriges absolut bästa medarbetare och coacher till förfogande, samt erbjuder säljutbildning i Key Business School, så har vi inget krav på tidigare försäljningserfarenhet. Just nu letar vi efter dig som tycker att det är extra spännande att få vara med i ett unikt skede i organisationens utveckling.

 

7. Komvux
www.orebro.se/komvux
Grunduppdraget för Vuxenutbildningen är att tillhandahålla kompletterande och kompetenshöjande utbildningsinsatser utifrån individens behov och förutsättningar. Den kommunala vuxenutbildningen skall präglas av flexibilitet och ge individen möjlighet att kombinera studier mellan de olika skolformerna. Allt i syfte att säkerställa att insatserna förbättrar den enskildes möjlighet till arbete eller studier.

 

8. Studentum.se
www.studentum.se
Studentum.se - Hitta din utbildning! Studentum hjälper dig som vill plugga vidare att hitta information om vilka utbildningar som finns och hur man söker.

 

9. GOstudy IGS
www.gostudy.se

GOstudy representerar skolor och universitet i Australien, England, Italien, Schweiz, Singapore, Spanien och USA. Vi samarbetar enbart med skolor och universitet som är godkända av CSN. Vår målsättning är att hjälpa skandinaviska studenter att hitta rätt i den snåriga universitets- och utbildningsdjungeln. GOstudy erbjuder information och studierådgivning; allt för att du ska känna dig välinformerad och trygg i valet av utbildning. Att studera utomlands är ett stort beslut, antagligen ett av de större i livet. Genom att ge dig all tänkbar information och praktiska råd hoppas vi kunna hjälpa dig att fatta ett väl genomtänkt beslut. Alla på GOstudy har erfarenhet av jobb eller utbildning utomlands. För oss finns det inga dumma frågor, bara nyfikenhet. Vi assisterar dig under hela ansökningsprocessen, från det första höjda ögonbrynet till avresa. Vårt mål är att genom personlig och effektiv vägledning göra din dröm om utlandsstudier till verklighet.

 

10. STS/IBS
www.sts-education.com/sweden | www.sts-education.com/IBS-education

IBS International Business School
Stärk ditt CV med en utlandsutbildning genom IBS. Vi erbjuder unika utbildningspaket på populära college och universitet runt om i världen där både boende och IBS representation på plats ingår. Välj mellan utbildningar inom business, marknadsföring, journalistik, Film & Television Production, design, Fashion Merchandising, internationella relationer, Hotel Management, turism, event, sport, teater och musik m fl.

STS Internationella Språkskolor
En språkkurs med STS är din biljett ut i världen. Genom oss kan du välja mellan 9 språk och 50 olika studieorter. Vi har kursstarter varje vecka. Välj den kurstyp, kurslängd och boendeform som passar dig bäst. Vi skräddarsyr din språkkurs utifrån dina önskemål.

STS Au Pair
Ta chansen att lära känna en ny kultur, få arbets- och utlandserfarenhet, personlig utveckling och lär dig ett språk flytande. Erfarenheten och kunskapen som du får med dig efter au pair-vistelsen blir en unik merit i ditt framtida CV.

 

11. Högskolan i Gävle
www.hig.se
Ekonom, ingenjör, fastighetsmäklare, hälsopedagog, sjuksköterska, trädgårdsmästare, informatör, idrottsvetare mm. Välkommen till Gävle! Det är närmare än du tror.     

 

12. Uppsala Universitet
www.uu.se
Gränslösa kunskaper tar dig dit du vill. Uppsala universitet ger möjlighet att välja i ett stort utbud och studentliv som ger kontakter för karriär/privatliv.            

 

13. Mälardalens högskola
www.mdh.se
Låt resan börja på Mälardalens Högskola. Mälardalens högskola är en startstation för den som vill vidare. Vi vet att våra studenter kan gå långt. Därför erbjuder vi en mängd verktyg som hjälper dem att nå sina mål – och ännu längre. Utbildningarna i sig, förstås. De håller hög kvalitet, vilket arbetsgivarna vet om. Men också annat som stöttar studenterna under studietiden och ger dem skjuts ut i arbetslivet. Besök vår monter och vårt informationspass och få mer information om Mälardalens högskola och våra utbildningar!

 

14. Lunds Universitet
www.lu.se
Lunds universitet är ett av Europas ledande lärosäten. Här hittar du utbildningar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater.

 

15. Linnéuniversitetet
http://lnu.se
Linnéuniversitetet är ett nytt, modernt och internationellt universitet i Småland. Hög kvalitet, internationella utbyten och nya samarbeten med samhälle och näringsliv är några av våra kännetecken. Med 42 000 studenter, ca 150 utbildningsprogram och 2500 kurser kan vi erbjuda dig ett riktigt härligt studentliv och en utbildning i hög klass. Vi vågar tänka nytt. Linnéuniversitetet är ett universitet där allt är möjligt! www.lnu.se

 

16. Örebro Universitet
www.oru.se
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 18 000 studenter och 1 200 anställda. Universitetet har utbildning och forskning inom psykologi, humaniora, juridik, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, vård, medicin, undervisning, musik och idrott. Vi erbjuder 60 utbildningsprogram på grundnivå och 30 program på avancerad nivå samt cirka 800 fristående kurser. Örebro universitet har nationella och internationella samarbeten och samverkar med näringsliv, landsting, kommuner och organisationer i regionen.

 

17. Örebro Läns Landsting
www.orebroll.se
Vill du jobba med hälso- och sjukvård? Hos oss finns många spännande yrken och jobb, både nu och i framtiden! I vår monter kan du pröva på och ställa frågor. Välkommen!

 

18. Arbetsförmedlingen Örebro
www.arbetsformedlingen.se
Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Vårt uppdrag är att så effektivt som möjligt föra samman de som söker personal med de som söker jobb. Vi finns där behoven finns, i hela landet. Alla våra tjänster är avgiftsfria.

 

19.  Kriminalvården region Mitt
www.kriminalvarden.se
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

 

20. Karlstad Universitet
www.kau.se
Det är lätt att vara student i Karlstad. Både för dig som väljer livsstilen student och för dig som vill kombinera studier med familj eller arbete. Som studentstad är Karlstad optimal. Stor nog att erbjuda puls och variation. Och liten nog för att du inte ska komma bort i mängden. Den stora lilla stadens öppenhet och värmlänningarnas trevliga bemötande, gör att du garanterat kommer att känna dig välkommen till solparadiset. All utbildning och forskning är samlat under ett tak på Karlstads universitet, förutom musikutbildningarna som ligger på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Lärare, forskare, bibliotekarier, studievägledare, sekreterare, rektor – ja allt och alla finns inom gångavstånd. Här har du nästan alla föreläsningar, lektioner och universitetsfunktioner på samma ställe och det underlättar och spar inte bara tid för dig som studerar här, det ger även en närhet mellan studenter, lärare och professorer. På Karlstads universitet erbjuder vi utbildningar av hög kvalitet inom Humaniora, Samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, undervisning samt vård och omsorg. Du har omkring 50 utbildningsprogram och 900 kurser att välja bland. Du väljer själv tempo och studieform som passar din situation och dina mål.

 

21. Linköpings Universitet
www.liu.se
Linköpings universitet har gränsöverskridande utbildning och forskning i världsklass, en nära dialog med arbetsliv och samhälle och över 27 000 studenter som satsar hårt och har galet roligt under tiden. Välkommen till ett ovanligt komplett universitet. www.liu.se

 

22. Kumla & Lekebergs Kommun
www.kumla.se | www.lekeberg.se
Kommunerna i Kumla och Lekeberg vill träffa studerande samt arbetssökande för att berätta vilka jobbmöjligheter som finns hos oss. Det kan vara praktik, korttidsvikariat eller fasta jobb. Vi har över 100 olika yrken som arbetar med att serva kommuninvånarna på olika sätt. Allt från förskollärare, lärare och undersköterskor till kockar, ingenjörer och ekonomer.  Välkommen till oss!

 

23. Örebro kommun
www.orebro.se
Din framtid finns i Örebro kommun. Att jobba i kommunen är roligt och omväxlande. De flesta yrken innebär att arbeta i kontakt med andra människor. Vi behöver välutbildad arbetskraft inom alla våra verksamheter.

 

24. Unionen Student
www.unionen.se/medlemskapet/student
Unionen Student är Unionens medlemskap för dig som studerar på högskola eller universitet. Du har alltid någon att fråga om dina rättigheter, t e x om det blir problem på extrajobbet. Och är du osäker på ditt anställningsavtal för sommarjobbet? Vi läser igenom det finstilta åt dig och ser till att du får rätt lön och villkor. Det kostar bara 100 kronor för hela studietiden och ger dig krafter utöver det vanliga – både under studietiden och i jakten på drömjobbet.  

 

25. Försäkringskassan
www.forsakringskassan.se
Försäkringskassan ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. I det uppdraget ingår att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen. Vi finns över hela landet och har en normal personalomsättning, vilket ger ett antal rekryteringar varje år inom ett stort antal yrkesroller. Våra lediga jobb hittar du på Försäkringskassans webb forsakringskassan.se/Om Försäkringskassan/Jobba hos oss Vi finns också på: www.academicwork.se/careerbook      

 

26. LO distriktet Örebro & Värmland
http://orebrovarmland.lo.se
Landsorganisationen, LO, är en facklig centralorganisation med 14 medlemsförbund. LO har till uppgift att samordna medlemsförbundens arbete för rättvisa löner, goda arbetsvillkor och arbete åt alla.   

 

97. K.O Opportunity
Vi jobbar med rekrytering, utbildning och organisationsutveckling. Ett helt riskfritt sätt att starta upp en egen veksamhet. Det bästa erbjudande du någonsin kommer att få!!

 

98. nJoy
nJoy är en friskvårdskedja med klubbar på flera orter i mellan Sverige. Vår filosofi är att ge människor tillgång till en miljö som uppmuntrar till en hälsosammare livsstil. Vi erbjuder ett stort utbud av träning både i grupp och individuellt.

 

99. Hjälmprojektet
Hjälmprojektet är ett skadeförebyggande projekt som startades säsongen 96/97 av dåvarande skolöverläkaren i Örebro kommun. Projektets målgrupp är skid- och snowboardåkare och dess syfte är att få fler alpina backåkare att skydda sitt huvud. Dessutom propagerar vi för ett s.k. ryggskydd. Kommande säsong kommer vi tillsammans med vår partner Länsförsäkringar Bergslagen att arrangera en Hjälmdesigntävling på Karl Johans skola i Örebro. I ämnet bild kommer 3 klasser i Åk 7 att tävla om att på fyndigaste sätt "brodera" sin favorithjälm på ett papper. Den som vinner tävlingen får sin förslag gjort, efter sin egen design av en professionell motivlackerare på en riktig hjälm. Vi hoppas att kommande vinter ska bli snörik. Blir det en bra vinter marknadsför vi projektets grundidé genom s.k. Hjälmprövarevent. Länets skidbackar besöks och där låter vi backåkarna pröva en eller flera hjälmar. Alla som vill har under dagen möjlighet att vinna en hjälm genom att svarar rätt på 5 frågor om skidsäkerhet. 4 ungdomar kommer att agera Hjälmambassadörer och i det jobbet ingår bl.a. att flera grund- och gymnasieskolor kommer att få lunchbesök under jan-mars 2013. Projektets slogan: VAR RÄDD OM SKALET. GÖR DET SÄKRA VALET- ANVÄND HJÄLM.

 

100. Conventum
www.conventum.se
Conventum är en av Sveriges största och modernaste anläggningar för kongresser, konferenser, nöjen och mässor. Conventum består av tre byggnader som alla ligger belägna mitt i centrala Örebro. Nu söker vi extra personal till luncher och middagar. Vi ser gärna att du har någon form av serveringsvana. Kontakta oss på restaurang@conventum.se eller ring våra restaurangchefer Ida Berg 019- 766 45 09 eller Christina Junerstål 019-766 45 08 för vidare diskussion. www.conventum.se

 

Atlas Copco är tyvärr avbokade från årets mässa.
101. Atlas Copco Rock Drills AB 
www.atlascopco.se
Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande ställning inom kompressorer, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem.

 

102. Nya WM Media AB
www.vmmedia.se
Callcenter med verksamhet i Örebro samt Tönsberg (Norge). Vi arbetar med utgående försäljning av försäkringar, telefoni, bredband, digital-tv, bankuppdrag m.fl.

 

103. Statistiska centralbyrån
www.scb.se
SCB är en myndighet som producerar statistik och utför statistiskt utredningsarbete. Resultatet av vårt arbete används som underlag vid beslutsfattande, debatt och forskning. Vi är Sveriges största arbetsplats för statistiker.

 

104+105. Uniflex Sverige AB
www.uniflex.se
Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning, rekrytering och omställning av personal inom yrkesområdena industri, lager, bygg, el, administration och kontor. Vi söker ständigt efter personal med stark drivkraft, stor flexibilitet och som är ambitiösa i sitt arbete. Montörer, mekaniker, CNC-operatörer, truckförare och administrativpersonal sökes löpande! För arbetssökande erbjuder vi jobbcoaching. Du erbjuds en personlig coach som känner till arbetsmarknaden på din ort och som sedan jobbar utifrån dina behov.

 

106. StudentConsulting AB
www.studentconsulting.com/se
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är experter på unga i karriären och brinner för att ge människor en extra skjuts i arbetslivet. Som ett av branschens ledande företag och med några av Sveriges populäraste arbetsgivare som partners är StudentConsulting en perfekt start för dig som vill ta ditt första eller nästa steg i karriären. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se redan idag!

 

107. Sector Alarm AB
www.sectoralarm.se
Sector Alarm är en totalleverantör av trygghet och säkerhet för privata hem. Sector Alarm har idag  180 000 kunder och är den näst största aktören på den Europeiska marknaden för larm och trygghet i bostäder. Sector Alarm växer snabbt och har idag verksamhet i Sverige, Norge och Holland. Sector Alarm har som långsiktigt mål att bli det ledande företaget för bostadslarm i Europa.

 

108. Transcom
www.transcom.com
Transcom AB hanterar kundservice för konsumentintensiva företag inom en rad olika branscher som e-handel, telekommunikation, resor, försäljning, finans och energi. Transcom AB bildades 1995 och erbjuder ett brett sortiment av traditionella och nyutvecklade tjänster inom relationsmarknadsföring såsom inkommande och utgående telefoni, behandling av brev, fax, e-mail, IVR och internettjänster. Transcom Sverige finns i Karlskoga, Eskilstuna, Stockholm, Norrköping samt Borås.

 

109. Work for you AB
www.workforyou.se
Målet är att alla insatser som görs i de olika programmen i Work for you, skall leda till ett arbete. Vår mission är att matcha rätt person till rätt jobb. Vi har grundsynen, att alla människor har outnyttjade resurser. Om en person varit arbetslös under en längre tid, går vårt arbete ut på att stärka individens förmåga att påverka sin egen livssituation. Work for you startades 2005 och blev 2008 en av de första fristående jobbförmedlingarna i landet. Work for you arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen, som s.k. kompletterande leverantör. I dag finns Work for you på över 50 orter i landet, med nära 200 medarbetare.

 

110. Work & Travel Company
www.worktravelcompany.se
Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runt om i världen. Vi erbjuder alltifrån Work & Travel i Australien, Kanada, Nya Zeeland till volontärresor i Asien, Afrika, Sydamerika. Möjligheterna är många och vi hjälper dig iväg på en smidig och oförglömlig resa!

 

111. Yrkeshögskolan Hallsberg / Blue Peak
www.yh-hallsberg.se
Yrkeshögskole- och Företagsutbildningar inom Vatten/Avlopp, Bioenergi o Automation.

 

112. Folkhögskolor i Örebro län – Folkhögskolorna Fellingsbro, Hällefors, Karlskoga, Kävesta & Örebro
Vi arbetar tillsammans för att stärka och utveckla demokratin, genom att höja bildningsnivån i samhället. Prata med oss om du är nyfiken på folkbildning och vilka kurser som skulle passa dig!