Logotyp

Besök vår nya hemsida för aktuell information:

orebroolochwhisky.se

 

Öppettider:
Fredag 29 november kl. 15 - 22
Lördag 30 november kl. 13 - 21

Entrépris:
Förköp Fredag: 250 kr
Förköp Lördag: 250 kr
Förköp Tvådagars: 400 kr
inklusive serviceavgift, whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Entré på plats Fredag: 275 kr
Entré på plats Lördag: 275 kr
inklusive whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Köp din entrébiljett på tickster.com

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Arcus Sweden AB - Jura

Tioåriga Isle of Jura är en elegant och utsökt single malt som fått sin karaktär av regnigt och milt sommarklimat samt kalla och fuktiga vintrar. Med sin tillgänglighet och bevarade komplexitet, sin milda rökighet och fruktighet, är detta en utmärkt ö-whisky att börja med. Lagringen har skett på amerikanska bourbonfat.

 

www.arcussweden.se

$heading

Artesenal

Artesenal betyder hantverk och det är just dryckeshantverk du finner hos oss. Produkterna är framtagna av människor med den största av kärlek och respekt för hantverk och kvalité! Vårt mål är att finna produkter som kan sätta en guldkant på dina dryckesupplevelser. Oavsett om du är novis eller expert, om du föredrar öl, cider, vin eller destillat kommer du garanterat att finna något njutbart hos oss. Varmt välkomna att besöka vår monter på Örebro Öl & Whisky Festival!

http://www.artesenal.se/ 

$heading

Ashai Brands Europe

Från vår monter serveras Pilsner Urquell Tankovna – färsk och opastöriserad, bara några timmar från att den bryggts i kopparkärlen i Plzen, Tjeckien. Tekniken bakom Tankovna garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset.
Kom förbi och prova en Hladinka – Det mest traditionella sättet att servera pilsner i Tjeckien!
Na Zdravi!

$heading

Bacardi

Hösten 2014 hade var det världspremiär för de tidigare dolda skatterna i John Dewar & Sons lagerhus.

Nu finns det möjlighet att upptäcka den fantasiska whiskyn från destillerierna Aberfeldy, Craigellachie och the Deveron.

Varmt välkomna att titta förbi vår monter för ett smakprov och låt oss guida Er genom de olika destillerierna och ge er en djup inblick i deras historia och skilda karaktärer.

 

 

$heading

Berntson Brands

Berntson Brands AB är ett modernt företag på den svenska marknaden för alkohol-haltiga drycker. Företaget har framgångsrikt verkat på marknaden sedan 50-talet och utvecklat många av världens ledande varumärken i Sverige.

Berntson Brands av idag är ett oberoende bolag med tydlig inriktning på starka globala spritvarumärken. Strategin är att via sälj- och marknadsexpertis stärka och vidareutveckla våra partners varumärken och samtidigt ge våra kunder ett lönsamt samarbete. De varumärken vi representerar på mässan är följande: anCnoc Highland Single Malt, Old Pulteney Single Malt, Speyburn Speyside Single Malt, Balblair Single Malt och Old Bushmills Distillery.

019-566 480 00
www.berntsonbrands.se

$heading

Bibendum

Bibendum är en modern och ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Vår portfölj innehåller ett imponerande sortiment med vin, öl och spritdrycker av hög och jämn kvalitet. Bibendum har samarbetat med många av sina producenter under lång tid, till exempel med André Lurton, Distell och Faustino, för att bara nämna några. Under de senaste åren har också ett antal nya producenter valt att ansluta sig till oss: Gustave Lorentz, Bardinet, Asahi, Pasqua, Laurent-Perrier och många fler.

Under festivalen kommer Bibendum ha följande sortiment:

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts och nästan samtliga utgåvor ligger på olorossofat. . Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över. I montern finns även Bunnahabhains syster-maltdestillerier Deanston och Ledaig.

Uppställningen i montern att prova:

-          Bunnahabhain Mòine – speciellt framtagen för den Svenska whiskypubliken.

-          Bunnahabhain 12YO

-          Bunnahabhain 18YO

-          Bunnahabhain 25YO

-          Bunnahabhain Toiteach – den ”rökiga”

-          Deanston Organic 14/15YO

-          Deanston 12YO

-          Deanston Bourbon Cask 18YO

-          Deanston Olorosso Cask 2YO

-          Ledaig 1996 – Mull Island

-          Ledaig 10YO

-          Ledai 18YO

https://folkofolk.se/company/bibendum/

$heading

Cask Sweden

Cask Sweden AB har idag en av Sveriges mest spännande öl- och spritportföljer. Vi representerar några av de ledande producenterna inom hantverksöl och sprit. Allt från ett par kaxiga killar från Skottland, BrewDog till ett av de bryggerier som startade hantverksbryggarrörelsen i USA, Anchor Brewing via en av de mer innovativa bryggerierna, Stone Brewing. Vår spritportfölj innehåller rom- och whiskyproducenter med generationers erfarenhet i bagaget.

www.casksweden.se
www.facebook.com/casksweden

$heading

Clydesdale

Clydesdale AB är ett entreprenörsdrivet företag som bygger på den enkla idén att försöka finna de speciella produkter som ger det där lilla extra. I den hårda konkurrensen som idag råder inom pub, bar och restaurangbranschen behövs något som fångar kunden. Clydesdale AB är leverantören av just den där lilla extra upplevelsen. I vårt sortiment hittar du drycker som många kunder har som sina absoluta favoriter och inte trodde de kunde hitta i Sverige.

www.clydesdale.se

$heading

Diageo

Diageo is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine. Our brand portfolio include brands like: Zacapa, Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Ciroc, Tanqueray, Gordons and Sterling Vineyards. We also have 28 maltdestilleries in our portfolio.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 20,000 talented people around the world with offices in 80 countries. We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean. The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

 

www.diageo.com

$heading

Dryckesboden Sverige

Dryckesboden importerar kvalitetsöl ifrån Bayern. Vi har sen 2015 importerat Schlappeseppel ifrån Aschaffenburg, vilket som vanligt kommer finnas med på mässan. Men nu i höst introducerar vi också nästa märke. Leikeim är ett mindre bryggeri ifrån byn Altenkunstadt i nordvästra Bayern. Vi kommer servera åtminstone Premium Pils, Weissbier och Steinbier. Steinbier är en unik öltyp där glödande stenar förs ner i mäsken, vilket ger en öl med spännande karaktär med toner av karamell.

$heading

Edrington Sweden (Fd. Maxxium)

EDRINGTON SWEDEN AB

Edrington är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, ägt av välgörenhetsorganisationen The Robertson Trust.

I montern kan du prova produkter från Highland Park, The Macallan, Laphroaig, Bowmore, Auchentoshan samt The Naked Grouse.

www.edrington.se

$heading

Galatea Spirits AB

Visionen har sedan starten varit: att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, och ta med oss det finaste hem.


Sedan länge driver vi även en egen, växande öl- och ciderproduktion i Sverige, under 2010-talet utökat med svensk craft beer, spritdrycker och glögg, med ett mycket positivt mottagande. Vi ser också med spänning på ett ökat intresse internationellt för våra produkter. Tillsammans med våra kunder skriver vi ständigt ny historia inom dryckesbranschen. Var med och ta del av den.

www.galatea.se

$heading

HERIDA Brands ”Enjoy the good things in life”

Man lever en kort stund på jorden, varför inte passa på att njuta så mycket som möjligt under den resan. Ät gott, drick gott, upplev saker och ta in omgivningen. Vår affärside är att hitta kvalitetsprodukter där vi kan berätta en historia bakom och förmedla ett helhetsintryck. När vi hittar nya produkter skall vi känna ett måste och en längtan över att ha just den produkten i vår portfölj. Vi på Herida älskar god mat och goda drycker, och det bästa är att vi även passar på att njuta när vi jobbar. Vi träffar nya människor och vi får berätta om de produkter som vi har hittat och vilken historia som vilar bakom varje produkt. Har vi tur så blir det en av de goda sakerna som händer i deras liv. Och att de i sin tur berättar detta vidare.

www.herida.se

$heading

M & A Hormiga

M&A HORMIGA AB is a family-company with Sweden and Denmark as our main markets. We import unique alcoholic beverages and food supplies from all over the globe.

$heading

Nigab

AB Nigab grundades 1983 i Kungsbacka. Idag drivs företaget med fokus på agentverksamhet för vin och sprit. Sedan 2002 har Hans Just A/S, Danmark, varit delägare i företaget och är idag majoritetsägare. Tillsammans med dotterföretag i Finland och Norge bildar gruppen en stark nordisk aktör på dryckesmarknaden.

0300-180 20
www.nigab.se

$heading

Pernod Ricard Sweden

I vår monter kommer du att kunna prova igenom vår whisky i en lugn och avslappnad miljö. Vi har whiskys i alla olika stilar från Skottland, Irland och USA. I vår monter har vi även ett provningsbord för er som vill lära sig mer om whisky och våra produkter. Biljetter till provningarna finns att köpa i montern och provningar annonseras på griffeltavlan i montern. 

Vi kommer även att presentera 3 nyheter under mässan. Glenburgie 15 och Miltonduff 15 är två single malts som är byggstenarna i Ballantine´s Blend. Scapa Glansa är en lätt rökig men fortfarande elegant whisky från Orkneyöarna. 

Välkomna.   

 

www.pernod-ricard-sweden.com

$heading

Philipson & Söderberg

Med en stark och bred varumärkesportfölj är Philipson Söderberg en tongivande aktör på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker.

08-598 112 00
www.philipsonsoderberg.se

$heading

Selected Malts

Selected Malts är en ny oberoende buteljerare på den svenska Whiskyhimlen.
Man har bara varit igång under nåt år, men redan lanserat ut 5 Single Malt Whisky. Killarna från Västkusten köper fat i Skottland, rackar om och slutlagrar sin Whiksy, i exklusiva sherryfat och bourbonfatsom man köpt i Spanien.

$heading

Tjaerdalen Beer & Whisky

Tjaerdalen Beer & Whisky är producent och importör av prisbelönt öl, whisky och gin. Vi är oberoende whiskybuteljerare och producent med egen slut- och mognadslagring. Plockar hem intressanta whiskybuteljeringar speciellt framtagna för oss. Representerar två skotska bryggerier, Loch Lomond och Kelburn, som producerar öl i whiskyland. Tjaerdalen importerar  även den skotska premiumginen Makar från Glasgow Distillery. Till mässan i Örebro kommer vi med ett spännande urval ur vår whiskyportfölj.

$heading

Tomp Beer, Wine & Spirits

Tomp Beer & Spirits AB erbjuder den svenska marknaden en av de bredaste och bästa portföljerna av importerad öl. Vi jobbar med Internationella välkända varumärken men tillhandahåller även mindre etablerade märken med hög kvalitet. Vi har ett brett samarbete med olika agenter runt om i världen vilket garanterar nylanseringar av spännande produkter.

019-611 48 80
www.tomp.se

$heading

W&B of Sweden AB

Välkommen att provsmaka DRAGON BLOOD. Den finns i två styrkor, Superior Strength 50% och Silver Strength 28%. Dessutom kommer du få den unika möjligheten att provsmaka Dragon Blood Fierce Edition 53%, enbart 1722 flaskor tillverkade.

För dig som är sugen på något läskande kommer vi att servera en grogg gjord på Dragon Blood!

I den andra delen av montern hittar du MINTARE, en ny svensk superfräsch pepparmintshot med mindre alkohol och med lägre sockerhalt. En underbart uppfriskande upplevelse!

Här kommer du dessutom att kunna prova vår drink – MintareChoco, gjord på Mintare blandat med chokladdryck. Vinterns favorit kan vi lova!