Logotyp

Besök vår nya hemsida för aktuell information:

orebroolochwhisky.se

 

Öppettider:
Fredag 29 november kl. 15 - 22
Lördag 30 november kl. 13 - 21

Entrépris:
Förköp Fredag: 250 kr
Förköp Lördag: 250 kr
Förköp Tvådagars: 400 kr
inklusive serviceavgift, whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Entré på plats Fredag: 275 kr
Entré på plats Lördag: 275 kr
inklusive whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Köp din entrébiljett på tickster.com

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

137ans Telge Brygghus

$heading

Agitator Whiskymakare

Sedan början av året gör vi whisky i Arboga på ett helt nytt sätt. I stället för att vända blicken bakåt vänder vi den mot framtiden. Vi kombinerar modern teknik och modernt kunnande med nyfikenhet och förändringsvilja för att utveckla framtidens whisky. 

Vår övertygelse är att smaken är viktigare än traditionerna. Vi tänker nytt, fritt och framåt. Vi tänker om. Besök vår monter på mässan så berättar vi mer och du kan själva smaka på vad vi har åstadkommit i jakten på den bästa whiskyn.

$heading

Almby Brewery

Almby Brewery som drivs av Bengt Hallberg är ett mikrobryggeri i stadsdelen Ekeby-Almby i utkanten av Örebro. Bryggeriet startade i slutet av 2016 och sätter nya öltyper och smakupplevelser i fokus.
Fruktighet och beska präglar våra hantverksöl där typerna spänner från Biére De Champagne till Stout och olika typer av IPA. Idag finns ett tiotal ölsorter i sortimentet och ölen finns i huvudsak på pubar och restauranger i Örebro och dess omnejd.

$heading

Bergslagens Destilleri i Örebro AB

Vi producerar Bergslagens Organic Gin som är en prisad och mycket omtyckt ekologisk gin. Hos oss provar du den rent eller så gör vi en Gin & Tonic till dig, makalöst gott! Vi har även med oss de trevliga snapsarna Tre Små Gummor och Örebro 750-års Jubileums Akvavit som passar perfekt inför julens mat, passa på att prova dom.

 

$heading

Braunstein

Bryghuset Braunstein är ett mikrodestilleri beläget i Køge på östra Själland. Det grundades 2005 av familjen Braunstein Poulsen.

Vägen till destilleriet Braunsteins unika whisky går via råvaror av bästa kvalitet och en djup passion för resultatet. De lägger stor vikt vid hantverket och alla de små detaljerna som gör skillnad. Har du inte provat än så har du chansen nu!

$heading

Carlsberg

Garage Hard Lemon är en maltbaserad lemonaddryck med ett naturäkta, grumligt utseende och med en bittersöt, frisk citronsmak. Inspirationen kommer från den amerikanska lemonadtraditionen där hard lemonade (lemonad med alkohol) är en riktig klassiker. Vi har alltid uppskattat det äkta och genuina, oavsett om det handlar människor eller saker. Därför har vi hämtat vår inspiration från den amerikanska lemonadtraditionen, där naturliga ingredienser och riktig frukt är en självklarhet.

$heading

Carlsberg

Grimbergen Abby grundades 1128 och innan 1700-talets slut hade den brunnit ned tre gånger. Varje gång byggdes klostret upp igen och efter en tid tog munkarna fågel Fenix som symbol för sitt öl som gång på gång återuppstått ur askan.

$heading

Den Bryggande Holländaren

Den Bryggande Holländaren är ett hantverksölbryggeri i Gnesta. Wilbert och Theresa, ’Den Bryggande Holländaren', har flyttat till Sverige från Holland och tagit med sig sina kärleksfulla idéer om kreativt, lokalt producerat, smakrikt öl och blev inspirerade till att driva ett ölbryggeri. De brygger handgjorda belgisk stil ale på helt traditionellt vis, med hederligt muskelarbet.

$heading

Gammelbacka Bryggeri

Gammelbacka Bryggeri är ett bryggeri som  är lokaliserat i Karlskoga. Vi startade med iordningställande av lokalen i oktober 2016 och våran första öl levererad Februari 2017 då hela 8 olika sorters öl gick till dom lokala pubarna WOODYS och RED  BRICK. Den första serien kallades för Nano series och tillverkades på ett litet bryggverk samt kolsyrades på flaskan. Idag finns det 7 sorters öl på Systembolaget i Karlskoga och 6 st utav dem kan beställas för leverans i hela Sverige.

$heading

GefleBockens Bryggeri

GefleBockens Bryggeri är ett relativt nystartat microbryggeri som bygger sin lokalhistorik kring den världskända Gävlebocken som brinner ner var o varannat år sedan 1966! I ölserien finn bla The Burned Bock- Imperial Stout, Den eldiga Ruby Bock-Brinner in The Shit! Imperial IPA samt I´m Still Standing  NEIPA. Den populära American Pale Alen The Rise and Fall of The Burning Bock påminner om historiens upprepning om bockens öde. GefleBockens försöker göra välproducerade öl i den något exklusivare skalan i prisnivån för att inte avstå från något i en smakfull välbryggd öl!

Vi ses i Örebro !
GefleBockens Bryggeri

 

$heading

Göteborgs Nya Bryggeri

Göteborgs Nya Bryggeri är ett hantverksbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det forna Frölundabryggeriets hjärta, brygghuset, och i den inre delen av den före detta jäs- och lagertank-källaren.

Idag brygger vi många olika öltyper från mörkaste porter till välhumlad modern lager. Starkpilsnern är det öl som säljer mest tätt följt av go' IPA.

$heading

Hernö Gin

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012. Vi återfinns till vardags i byn Dala strax utanför Härnösand i Ångermanland. Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat.

www.hernogin.com

$heading

High Coast Distillery / BoxDistillery

Du kanske känner oss under vårt gamla namn Box Single Malt Whisky.

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre
än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,
noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra.

Vi ses i Örebro! 

$heading

InBev AB

Vår bryggartradition sträcker sig mer än 600 år bak i tiden, över kontinenter och över generationer. Från Den Hoorn bryggeriet i Leuven (Belgien), till det ikoniska Anheuser-Busch i St. Louis (USA), från Castle i Johannesburg (Sydafrika), till Bohemia i Petropolis (Brasilien). Vårt geografiska fotavtryck för människor samman.

Vi är hängivna till att brygga den bästa ölen med de bästa, naturliga ingredienserna och till att skapa upplevelser som för människor samman. Genom vår storlek och vår egen försörjningskedja kan vi säkerställa att vi alltid håller högsta kvalitet samtidigt som vi hjälper jordbrukare, återförsäljare, entreprenörer och samhällen att växa.

$heading

Jädraås Bryggeri AB

Jädraås Bryggeri och varumärket Jädraöl startades 2011 i Jädraås utanför Sandviken i Gästrikland. Bryggeriet har sedan dess expanderat från att brygga 150L till dagens produktion på 1000L per bryggning. Bryggeriet har ett bredd utbud av öl, från en lättdrucken Lager till IPA och Stout. Bryggeriet flyttade för några år sedan från Jädraås till Gävle för att ytterligare kunna utöka produktionen. Sedan September i år ingår Jädraås Bryggeri i ett samarbete med GefleBockens Bryggeri, men kommer att drivas vidare som ett enskilt bryggeri där både recept och varumärke kommer att bibehållas. Ambitionen är att tillhandahålla ett bra basutbud som kommer kompletteras med tillfälliga batcher som tar ut svängarna mer. Några av nyheterna hos bryggeriet är Gästrikeserien som tagits fram med hembryggare från orten, samt stouten OAK10 som är bryggeriets första ekfatslagrade öl.

 

$heading

Mackmyra

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. I vår monter serverar vi såväl unik svensk single cask maltwhisky (Mackmyra Reserve) samt ett urval av våra aktuella buteljeringar. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky!

08-55 60 25 80
www.mackmyra.se

$heading

Möllys Bryggeri

Vi gör kraftöl utan kompromisser. Vi gör öl till dig som vill ha smak, upplevelse o kvalite! 
Alla öl bryggs på Möllys brygger

$heading

Nordic Ginhouse

Bergslagens Destilleri presenterar stolt Nordic Gin House på Örebro Öl & Whisky festival. Nordic gin House är ett nordiskt samarbete mellan små, lokala destillerierna och kända sommeliererna, Master Destillers och bartenders.

I montern hittar du Steinar Jensen, Brand Ambassador och en av Norges mest kända bartender. Han kommer att guida er bland 4 olika gins och olika tonics för att hitta något som passar just dig.

Nordic Gin House består utav 4 olika Gin med olika bakgrund men samma ambition, att ta fram det bästa från den nordiska destilleri traditionen. Med respekt för sitt ursprung har varje gin från Nordic Gin House sin unika smak med lokala kryddor och känsla av nationell identitet. ETT nordiskt koncept som följer de globala gin-trenderna och det ökande intresset för lokal differentiering och småskalighet

$heading

Pine Ridge Brewery

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

 

 

$heading

Poppels Bryggeri AB

Poppels är ett modernt helt Ekologiskt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga fantastiskt öl! Vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna underbara dryck på riktigt, gärna genom att göra smak kopplingen till mat. 

 

 

 

 

$heading

Strömholms Brygghus

Strömsholms Brygghus brygger öl sedan 2007, vi har välkända öl såsom Slussvakteren, Malakias och olika tappningar av Herman Hedning. Idag hittar du oss i SJs gamla godsmagasin i Köping där vi brygger drygt 100 000 l/år. Välkommen förbi på en visning och/eller provning.

0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se

$heading

The Bishops Arms

Den första Bishops Arms öppnade 1993 på Elite Stadshotellet i Västerås. Namnet på kedjan kommer från närheten till domkyrkan, som ligger i kvarteret intill. Idag finns The Bishops Arms på 40 platser över hela Sverige från Malmö i söder till Kiruna i norr. Samtliga pubar som har öppnats drivs fortfarande utan förändringar i det populära konceptet.

The Bishops Arms koncept är att erbjuda en bred publik möjlighet att träffas över en öl och en måltid i en trevlig engelsk pub-miljö. The Bishops Arms höga kvalitet i alla led borgar för en hög och jämn standard. The Bishops Arms erbjuder sina gäster marknadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky. Sortimentet i kombination med en kunnig personal skall bidra till en ökad kunskap om de drycker som serveras och skapa intresse för dryckes-kultur med kvalitet The Bishops Arms serverar även vällagad mat till rimliga priser. Detta koncept är okänsligt för trender och svängningar i konjunkturen

Utmärkande för The Bishops Arms är, vid sidan av sortimentet, den speciella inredningen. Varje pub är platsbyggd och designad efter lokalens förutsättningar med en tydlig The Bishops Arms -profil. Konceptet innehåller ett starkt element av Engelsk nostalgi vilket förstärks av att samtliga inredningsföremål är inköpta i England.

Deltagande bryggerier i Bishops Arms monter är: Fermenterarna, Apex Brewing Company, Fuller´s och Uppsala Brygghus.

$heading

Triplicity

Örebros senaste nykomlingar! 

$heading

Wermlands Brygghus AB

Sen 2013 producerar Wermlands Brygghus hantverksöl i Kristinehamn. Utbudet innehåller starköl, folköl och lättöl och i dagsläget finns tolv sorter, allt från lättöl (med både smak och beska) till lager, ale och en stout.

 

$heading

West Coast Beersmiths

Beer - Our Philosophy

West Coast Beersmiths is based in Gothenburg, Sweden, and was established in 2015 by Dave and Malin Barratt.
Dave, an Englishman, has been a passionate beer brewer for more than 35 years and when the chance came to have their own brewery they embraced it fully. We believe that great beers makes life GREAT. With all those different moments in life, both goodand bad, drinking the right beer simply makesit more enjoyable.

 

$heading

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se