Konsert

FAQ nöjesarrangemang

Angående Coronaviruset Covid-19
På grund av Coronaviruset och dess följdverkningar tvingas många konserter och föreställningar skjutas upp eller ställas in.

Vi uppdaterar kontinuerligt www.conventum.se/kalender för respektive arrangemang. Klicka på det evenemang som du vill veta mer om. 

Conventum är i vissa fall själv arrangör, och i vissa fall har vi hyrt ut en lokal till en extern arrangör. Det innebär att ibland är det Conventum som kan svara på din fråga, och ibland är det den externa arrangören som ansvarar för att hantera uppkomna frågor. Information om vart du ska vända dig med din fråga - besök www.conventum.se/kalender  och klicka på det arrangemang som gäller dig.

Du kan också alltid kontakta Conventum via epost bokning@conventum.se  så kan vi hänvisa dig rätt.

 

 ------

Allmänt om konserter och föreställningar på Conventum

För att hitta information om våra konserter besöker du vår arrangemangskalender. Där hittar du specifik information om just den konsert du ska besöka eller är intresserad av, sittplatskartor, information om hur du köper biljetter, tider, åldersgränser etc.

Biljetter
Se ovan. Besök alltid vår arrangemangskalender och klicka på det evenemang du är intresserad av.

När biljetter släpps i TICKETMASTER så säljs våra biljetter enligt följande:
Internet: www.ticketmaster.se
Telefon: 0771-70 70 70.
Butik: Ticketmaster ombud. I Örebro är det Örebro Konserthus, öppet måndag och onsdag 10:00-13:00.

När biljetter släpps i TICKSTER så säljs våra biljetter enligt följande:
Internet: www.tickster.com
Telefon: 0771-47 70 70 måndag-fredag 08:00-17:00, lunchstängt 12:00-13:00. Lördag 10:00-14:00.
Butik: Direkten Nöje, Drottninggatan 40, klicka här för öppettider
(Observera att det INTE går att köpa Tickser-biljetter på Örebro konserthus från och med den 1 januari 2020).

------

Sittplatskartor
Vi har olika sittplatskartor beroende på vilket arrangemang du ska besöka.
Gå till www.conventum.se/kalender, klicka på det arrangemang du är intresserad av. Där finns en sittplatskarta för just det eventet. Om du vet att du ska gå på Conventum Kongress eller Hjalmar Bergman Teatern kan du klicka på länkarna nedan:

Sittplatskarta Conventum kongress

Sittplatskarta Hjalmar Bergman Teatern

------

Adresser
Adresser till våra konsertlokaler:
Conventum kongress, Fabriksgatan 17-19.
Conventum arena, Fabriksgatan 26-28.
Club 700, Drottninggatan 42
Hjalmar Bergman Teatern, Olof Palmes Torg /Drottninggatan.
Här kan du se en översiktskarta över kvarteret

------

Åldersgränser
Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym finns det en generell åldersgräns på våra konserter. Detta är arrangören ålagd att följa enligt Miljöförvaltningen. Åldersgränsen är 13 år, och gäller även i målsmans sällskap. Undantag görs vid evenemang speciellt riktade till barn. Högre åldersgränser förekommer när det finns alkoholtillstånd.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

------

Om obligatorisk garderob
För allas trevnad och säkerhet (jackor/väskor som läggs vid stolar/ i gångar är en fara vid utrymning) tillåter vi inga ytterkläder eller större väskor inne i konsertsalongen.
Garderoben kostar 20 kr, och du betalar enklast med Swisch eller kontant.

------

Om säkra biljetter
Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett från någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar att betala ett mycket högre pris än det som står på biljetten. Se vår arrangemangskalender för ytterligare information.

------

Farliga eller skrymmande föremål
Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.
Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora paraplyer, fällstolar, ryggsäckar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup).

------

Mat och dryck
Egen mat eller dryck får inte tas med in i arenan. Flaskor är ej tillåtna p.g.a. säkerhetsskäl, oavsett material och innehåll.

------

Kameror
Generellt gäller förbud mot att medtaga systemkameror på evenemangen.

Anläggningskarta Hitta hit/Parkera Bo Konsert Allmänt Äta

Det händer på Conventum

Mando Diao


Mando Diao

DANNY SAUCEDO – FRAMFLYTTAT


DANNY SAUCEDO – FRAMFLYTTAT

THE BOPPERS, BROLLE & ROCKABILLY FABULOUS


THE BOPPERS, BROLLE & ROCKABILLY...

Guran, Nyberg & Nord - Sånger till friheten


Guran, Nyberg & Nord - Sånger...

Bamse och Lova


Bamse och Lova

Klara Zimmergren


Klara Zimmergren

Den stora kärleken


Den stora kärleken