Konsert & Nöje

Svar på vanligt förekommande frågor

För att hitta information om våra konserter besöker du vår arrangemangskalender.
Där hittar du information om just den konsert du ska besöka eller är intresserad av, sittplatskartor, information om hur du köper biljetter, tider, åldersgränser osv. 

Om du inte hittar svar på din fråga när du tittat på hemsidan / nedan FAQ på denna sida ber vi dig skicka epost till bokning@conventum.se Du får svar inom 24 timmar. Förklara ditt ärende tydligt - inkludera information om vilket evenemang din fråga gäller, referensnummer på köp osv. 

Innehåll 

Adresser/hitta hit
Biljetter (allmänt om biljetter, borttappade biljetter, återköp av biljetter, avbokningsskydd).
Flyttade arrangemang
Garderob
Fotografering
Mat och dryck
Parkering
Tillgänglighet
Serviceavgifter
Sittplatskartor och platsinformation
Åldersgränser

 Adresser
Adresser till våra konsertlokaler:
Conventum kongress, Fabriksgatan 17-19.
Conventum arena, Fabriksgatan 26-28.
Club 700, Drottninggatan 42
Hjalmar Bergman Teatern, Olof Palmes Torg /Drottninggatan.
Här kan du se en översiktskarta över kvarteret
Klicka här för att komma till toppen av sidan

Biljettinformation
Besök vår arrangemangskalender och klicka på det evenemang du är intresserad av. Där hittar du information om hur du köper biljetter. Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare.Vi avråder starkt att köpa biljett från någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar att betala ett mycket högre pris än det som står på biljetten. Om du köpt en biljett i andra hand så måste du vända dig dit om du har frågor om biljettens giltighet, pris, återköp osv. Har du köpt ogiltiga biljetter i andra hand är det du som biljettköpare som behöver reklamera köpet hos din bank och göra anmälan hos Polisen och ARN. Conventum tar inte ansvar för biljetter köpta i andra hand.

Om du tappat bort din biljett ska du vända dig till det biljettombud du köpte biljetten av. Om det var Tickster kan du ladda hem din biljett igen via denna länk. Om det var Ticketmaster kan du ladda hem den igen via inloggning på ditt ticketmaster-konto. Klicka här för mer information. 

Köpta biljetter återlöses generellt inte (om du inte köpt biljett med avbeställningsskydd/försäkring). Biljetten är inte personlig så det går bra att ge bort eller sälja biljetten vidare om man till exempel blir sjuk. Vid onumrerade evenemang med biljetter sålda via Tickster så rekommenderar vi Ticksters återförsäljningstjänst Tickster Resale.
Om du anser dig ha synnerliga skäl för att ett återköp bör godkännas eposta bokning@conventum.se 


Både Tickster och Ticketmaster erbjuder att köpa en evenemangsförsäkring. Detta görs vid köp i respektive webshop. Nedan kan du läsa mer om försäkringarna och dess omfattning.
Ticksters evenemangsförsäkring
Ticketmasters evenemangsförsäkring

Serviceavgiften är till för att täcka den kostnad ombuden har haft i samband med boknings-, hämtnings- och eventuellt återbetalningstillfället och är alltså den del av biljettpriset som tillfaller försäljningsstället. Vid inställt evenemang återbetalas därför inte serviceavgiften. Serviceavgift tillkommer oavsett vart eller hur du hämtar, bokar, eller köper din biljett.
Klicka här för att komma till toppen av sidan

Sittplatskartor
Vi har olika sittplatskartor beroende på vilket arrangemang du ska besöka.
Gå till www.conventum.se/kalender , klicka på det arrangemang du är intresserad av. Där finns en sittplatskarta för just det eventet. Om du vet att du ska gå på Conventum Kongress eller Hjalmar Bergman Teatern kan du klicka på länkarna nedan:

Sittplatskarta Conventum kongress

Sittplatskarta Hjalmar Bergman Teatern

Sittplatsinformation
Conventum Arena teleskopläktare

Åldersgränser
Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym finns det en generell åldersgräns på våra konserter. Detta är arrangören ålagd att följa enligt Miljöförvaltningen. Åldersgränsen är 13 år, och gäller även i målsmans sällskap. Undantag görs vid evenemang speciellt riktade till barn. Högre åldersgränser förekommer när det finns alkoholtillstånd.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.
Klicka här för att komma till toppen av sidan

Obligatorisk garderob
Under evenemang på Conventum 1 oktober-1 maj är det av utrymnings- och säkerhetsskäl vanligtvis inte tillåtet att ta in ytterplagg eller (större) väskor i lokalerna. Undantag kan dock förekomma. Garderobsavgiften är 30 kr (swish eller kortbetalning). 

Klicka här för att komma till toppen av sidan

Farliga eller skrymmande föremål
Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.

Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora paraplyer, fällstolar, ryggsäckar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup).

Mat och dryck
Egen mat eller dryck får inte tas med in i Conventums lokaler. Flaskor är ej tillåtna p.g.a. säkerhetsskäl, oavsett material och innehåll.

Kameror
Generellt gäller förbud mot att medtaga systemkameror på evenemangen. Pressfotografer ska ansöka om fotopass för varje enskilt arrangemang. Eposta bokning@conventum.se och berätta vem du är, vilken media du ska fotografera för och vilken konsert du vill ha fotopass till. 

Parkering
Klicka här för att se parkeringar nära Conventum

 Tillgänglighet
Conventum är tillgänglighetsanpassat. Bland annat ligger entréerna till varje byggnad i markplan och hiss finns upp till de högre planen, tillgänglighetsanpassade toaletter finns i alla byggnader. Hörslinga finns på Conventum kongress men ej på Conventum Arena.

För mer utförlig information om Conventum Kongress, klicka här.

För mer utförlig information om Conventum Arena, klicka här.

Kontakta oss
Fick du inte svar på din fråga? Eposta bokning@conventum.se, vi garanterar svar inom 24 timmar.

Klicka här för att komma till toppen av sidan

Anläggningskarta Hitta hit/Parkera Bo Konsert Allmänt Äta

Det händer på Conventum

The Waterboys


The Waterboys

Darin


Darin

Djungelboken - The Musical


Djungelboken - The Musical

Måns Zelmerlöw


Måns Zelmerlöw

Euskefeurat


Euskefeurat

Anders Jansson - Mina sinnens fulla bruk


Anders Jansson - Mina sinnens...

Mårten Cvetkovic


Mårten Cvetkovic