20/10 Jeremias Session Band och Sven-Ingvars

Jeremias i Tröstlösa 150 år - En Jubileumskonsert

En unik konsert där Jeremias tonsättningar, poesi och texter står i centrum. Banden kommer även gräva djupt i sina övriga poetiska låtkataloger.

Conventum kongress (sittande).
Lördag 20 oktober kl 19:30 (dörrar öppnar 18:30).
Slut ca 22:20
Pris: 465 kr + service 30 kr.
Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

Biljetter
Online: www.tickster.com , direktlänk KLICKA HÄR
Telefonbokning
ticksters kundtjänst: 0771-47 70 70.
Måndag-fredag 08:00-17:00 (lunchstängt 12:00-13:00), Lördag 10:00-14:00

Butiksköp:
Direkten Nöje Örebro, Drottninggatan 40 eller Örebrokompaniet på Örebro Slott.

Om konserten
Jeremias i Tröstlösa hyllas med jubileumskonsert på Conventum
I år 2018 skulle den mytomspunna Örebro poeten Levi Rickson (född 1868 och avled 1967) fyllt 150 år. Genom sitt alter ego Jeremias i Tröstlösa skrev han texter och dikter som fortfarande lever vidare och är för många odödliga. Några av hans mest kända texter är ”Man borde inte sova” och ”Tess Lörda’n”.

För att hylla poeten förenas Jeremias Session Band och Sven-Ingvars för första gången. Den 20 oktober ger man en unik föreställning på Conventum kongress i Örebro. Tillsammans har de stark koppling till två av Sveriges främsta poeter genom tiderna, Gustav Fröding och Jeremias.

För tolvmannabandet Jeremias Session Band är det 10 år sedan debutalbumet ”Trastland” släpptes. För att fira detta kommer bandet för första gången sedan 2010 att figurera i original uppsättning under ledning av Staffan Ernestam. Staffan är sedan 2001 även medlem och gitarrist i Sven-Ingvars. För första gången, och tack vare bandens gemensamma nämnare Staffan, delar de scen med legendariska Sven-Ingvars.

- Det här är en dröm som går i uppfyllelse, att kunna återförena Jeremias Session Band i dess originaluppsättning för en kväll och hylla Jeremias som skulle fyllt 150 år. Dessutom att göra detta med sällskap av Sven-Ingvars är fantastiskt roligt med tanke på bandets historia, säger Staffan Ernestam.

Året var 1972 när Sven-Ingvars släppte albumet ”Man borde inte sova” som består av tonsättningar av två av Sveriges främsta poeter genom tiderna, Gustav Fröding och Jeremias i Tröstlösa. Albumet var uppföljaren till ”Sven-Ingvars i Frödingland”. I mars 2017 avled bandets sångare Sven-Erik Magnusson men under ledning av sonen Oscar Magnusson lever Sven-Ingvars vidare och kommer under 2018 genomföra turnén ”Länge leve Sven-Ingvars”.
- För mig känns det självklart att göra den här hyllningen tillsammans med Staffan, med tanke på Sven-Ingvars historia och arv inom svensk musik och poesi. Det kommer bli en exklusiv upplevelse eftersom vi aldrig gjort något liknande samarbete förut, säger Oscar Magnusson.
Det är en unik kväll som väntar publiken på Conventum den 20 oktober där Jeremias texter och tonsättningar står i centrum.

 

Anläggningskarta Hitta hit/Parkera Bo Konsert Allmänt Äta

Det händer på Conventum

Eric Gadd


Eric Gadd

Djungelboken The Musical EXTRAFÖRESTÄLLNING!


Djungelboken The Musical...

Seinabo Sey


Seinabo Sey

Mia Skäringer


Mia Skäringer

Tomas Andersson Wij


Tomas Andersson Wij

Babblarna - Andra Musikalen


Babblarna - Andra Musikalen

Anders Jansson - Radikal Optimist


Anders Jansson - Radikal Optimist