Logotyp

Öppettider:
Fredag 24 november kl. 15 - 23
Lördag 25 november kl. 13 - 22

Biljetter:
www.tickster.se eller 0771-47 70 70

Entrépris:

Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob. Ticksters serviceavgifter tillkommer.

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

OOW_Bryggerier

Bergslagens Destilleri i Örebro AB
0733-189 000
www.bergslagensdestilleri.se

Bergslagens Destilleri Örebro jobbar med att ta fram nya produkter till den svenska och internationella marknaden. Snapsarna ”Tre små gummor” och ”Örebro Akvavit” samt ginen ”Bergslagens Gin” är några av de produkter som finns med på Örebro Öl & Whiskyfestival. Engelbrekt whisky, som har korats till festivalens bästa whisky ett par gånger, finns givetvis med den också.

Bergslagens Destilleri driver whiskyklubben ”The Scotch malt whisky society” som erbjuder sina medlemmar att köpa unik single cask whisky från 129 olika destillerier. Whiskyn som erbjuds anses av vissa vara den mest intressanta och bästa whiskyn som man kan få tag på som vanlig konsument. Allt som krävs är ett medlemskap i klubben och sen kan man börja handla. Med oss har vi ett stort urval av single cask whisky för er att prova, besök oss så berättar vi mer om ”The Scotch malt whisky society”.

 

BOX Destilleri
www.boxwhisky.se
Längst in i Ådalen, den djupa vik där Bottenhavet möter Ångermanälven, har vi byggt Box Destilleri. Platsen har fått sitt namn från det sågverk för lådämnen som låg här i mitten av 1800-talet. Byggnaden som idag inrymmer destilleriet är från 1912 och var från början ett vedeldat ångkraftverk som levererade ström till timmersorteringen i Sandslån. Nu har vi tagit våra nya kopparpannor i bruk och idag kan du bli ägare till ett fat med ett innehåll som, med tiden, kommer att utvecklas till en fenomenalt god maltwhisky. Vi vill ge dig en whiskyupplevelse som aldrig gör dig besviken.

 

Braunstein
www.braunstein.dk
Dansk Whisky og fluefiskeri. Whisky og fluefiskeri er forbundne størrelser. I hvert fald for os. For snart mange år siden fiskede vi langs de smukke skotske floder, og når vi stod dér en tidlig morgen, så gav fiskene os rigelig tid til at lade tankerne flyve. Samtidig hvilede vores øjne nu og da på verdens førende destillerier, hvis gyldne produkt vi elskede og havde med på lommelærke. De skotske whisky-producenter bor jo netop langs floderne i Skotland, hvor floden Spey er den ultimative klassiker, som lægger navn til Speyside whisky. Dengang fostrede vi ideen om - måske engang langt ude i femtiden – at fremstille vores egen danske whisky. Og nu her godt inde i det nye årtusinde er det ikke uden stolthed, at vi ser drømmen blive til virkelighed. Fantastisk men sandt. Velkommen til et dansk eventyr om god whisky.
Claus og Michael

 

Carlsberg Sverige
www.carlsbergsverige.se
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. På mässan erbjuder vi ett stort antal varumärken bland annat Falcon, Leffe, Estrella, Erdinger, Carnegie Porter och naturligtvis Carlsberg.

 

Eskilstuna ölkultur
www.eskilstunaolkultur.se
Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet.

 

Grythyttan Whisky
019-76 17 900
www.grythyttanwhisky.se
Grythyttan whisky på facebook
Det är vi, människorna i bolaget och vår passion för whisky som gör det. Vi brinner för det vi gör - och vi tror det märks. Hängivna traditionen, ödmjuka inför hantverket och nyfikna på utvecklingen. Vi gillar verkligen allt runt whisky, och hoppas att du gör detsamma.

 

Grythyttans Brygghus

 

Krönleins Bryggeri
035-17 60 00
www.kronleins.se
Liksom Krönleins Bryggeri har Familjen Krönlein en lång tradition av ölbryggning bakom sig. I sex generationer har familjen drivit bryggeriverksamhet. Det gör Krönleins till den familj med den längsta bryggartraditionen i Sverige.

 

Mackmyra
08-55 60 25 80
www.mackmyra.se
Vårt destilleri ligger på vackra Mackmyra Bruk i Gästrikland. Vi slog upp portarna 1999 som Sveriges enda whiskydestilleri. Då drev vi en mycket småskalig verksamhet, med en kopparpanna på bara 100 liter. I detta pilotdestilleri tog vi fram våra recept. Samtidigt visade vi omvärlden att det går att skapa en utmärkt maltwhisky av de råvaror och med de förutsättningar vi har i Sverige.

 

Mjödhamnen
www.mjodhamnen.se
Låt smaken från Sörmanlands grönskande ängar eller blommorna vid Kullabygdens klippor kittla dina sinnen. Svenskt Mjöd, från Mjödhamnen, har en fantastisk förmåga att ta upp lokala växtförhållanden där honungen skördats. Bakom poetiska namn som "Tatt av vinden", "Björkens tårar" eller "Lovöns skogar" döljer sig ett stycke extraherad svensk natur med tydliga inslag av bohuslänsk blåklint, björksav från Bergslagen eller lindblom från Mälaröarna. Svenskt Mjöd produceras lokalt genom vår ambulerande Expedition Lokalt Mjöd över hela landet. Prova gärna våra Säsongsinspirerade blend "Sommar" och "Vinter" som innehåller mjödsorter från hela landet.

 

Nils Oscar Bryggeri
0155-772 80
www.nilsoscar.se
På Nils Oscar Company AB producerar vi högkvalitativa produkter 'från ax till strupe'. Den unika kedjan startar på Tärnö Säteri i Sörmland där vi odlar spannmål som sedan mältas i vårt eget mälteri. Ölet bryggs på vårt bryggeri på Fruängskällan i Nyköping och spriten tillverkas på vårt bränneri på Tärnö.

 

Nynäshamns Ångbryggeri
08-520 212 13
www.nyab.se
Vad man än gör så blir resultatet bäst om det görs med intresse och engagemang. Något som Nynäshamns Ångbryggeri är ett bra exempel på. Det har nu gått 11 år sedan vi startade och vi lovar att göra vårt för att vi skall kunna fortsätta njuta.

 

Närke Kulturbryggeri
019-33 34 82
www.kulturbryggeri.se
Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början! - ett litet bryggeri med stora smaker! Sedan 2003 brygger vi smakrik öl med stor variation i Grenadjärstaden i Örebro.

 

Oppigårds Bryggeri
0225-77 21 34
www.oppigards.com
Att brygga gott öl kräver envishet och ödmjukhet. Vår strävan är att varje brygd skall vara bättre än den förra. Därför kommer vår devis alltid att vara - Början på en tradition!

 

Strömholms Brygghus
0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se
Strömsholms Brygghus är ett av Sveriges minsta bryggerier med en årlig produktion på ca 12 000 liter. Vi har bryggt sedan april 2008 och vi brygger smakrika öl med inspiration från Storbritannien och Belgien. Vår ambition är inte att brygga så typriktigt som möjligt utan vi försöker ge våra öl en lite egen karaktär.