Logotyp

Öppettider:
Fredag 24 november kl. 15 - 23
Lördag 25 november kl. 13 - 22

Biljetterna släpps inom kort - håll utkik här och på vår facebook-sida
www.tickster.se eller Örebrokompaniet, 019-21 21 21

Entrépris:
Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob. Ticksters serviceavgifter tillkommer.

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Arcus Sweden AB

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. På årets Örebro Öl & Whisky Festival så har vi valt att jobba uteslutande med en av årets största succéer på den internationella spritscenen. Nämligen Fireball Cinnamon Whisky. En produkt som måste provas!

www.arcussweden.se

$heading

Artesenal

Artesenal betyder hantverk och det är just dryckeshantverk du finner hos oss. Produkterna är framtagna av människor med den största av kärlek och respekt för hantverk och kvalité! Vårt mål är att finna produkter som kan sätta en guldkant på dina dryckesupplevelser. Oavsett om du är novis eller expert, om du föredrar öl, cider, vin eller destillat kommer du garanterat att finna något njutbart hos oss. Varmt välkomna att besöka vår monter på Örebro Öl & Whisky Festival!

http://www.artesenal.se/ 

$heading

Berntson Brands

Berntson Brands AB är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Vi har under årens lopp utvecklat samarbeten med många av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

019-566 480 00
www.berntsonbrands.se

$heading

Bibendum

Bibendum är en modern och ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Vår portfölj innehåller ett imponerande sortiment med vin, öl och spritdrycker av hög och jämn kvalitet. Bibendum har samarbetat med många av sina producenter under lång tid, till exempel med André Lurton, Distell och Faustino, för att bara nämna några. Under de senaste åren har också ett antal nya producenter valt att ansluta sig till oss: Gustave Lorentz, Bardinet, Asahi, Pasqua, Laurent-Perrier och många fler.

Under festivalen kommer Bibendum ha följande sortiment:

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts och nästan samtliga utgåvor ligger på olorossofat. . Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över. I montern finns även Bunnahabhains syster-maltdestillerier Deanston och Ledaig.

Uppställningen i montern att prova:

-          Bunnahabhain Mòine – speciellt framtagen för den Svenska whiskypubliken.

-          Bunnahabhain 12YO

-          Bunnahabhain 18YO

-          Bunnahabhain 25YO

-          Bunnahabhain Toiteach – den ”rökiga”

-          Deanston Organic 14/15YO

-          Deanston 12YO

-          Deanston Bourbon Cask 18YO

-          Deanston Olorosso Cask 2YO

-          Ledaig 1996 – Mull Island

-          Ledaig 10YO

-          Ledai 18YO

https://folkofolk.se/company/bibendum/

$heading

Cask Sweden

Cask Sweden AB har idag en av Sveriges mest spännande öl- och spritportföljer. Vi representerar några av de ledande producenterna inom hantverksöl och sprit. Allt från ett par kaxiga killar från Skottland, BrewDog till ett av de bryggerier som startade hantverksbryggarrörelsen i USA, Anchor Brewing via en av de mer innovativa bryggerierna, Stone Brewing. Vår spritportfölj innehåller rom- och whiskyproducenter med generationers erfarenhet i bagaget.

www.casksweden.se
www.facebook.com/casksweden

$heading

Clydesdale

Clydesdale AB vill fortsätta att förädla den svenska whiskykulturen genom att visa hur mycket mer spännande och varierande utbudet är av kvalitativ whisky. Hos Clydedale AB får du som konsument, samlare eller restauratör en chans att hitta whiskysorter som många önskar att de hade. Tack vare ett konstant utvecklande av vårt sortiment så kan vi erbjuda en mängd olika produkter som ofta bara finns i väldigt små och exklusiva kvantiteter.

www.clydesdale.se

$heading

Diageo

Diageo is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine. Our brand portfolio include brands like: Zacapa, Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Ciroc, Tanqueray, Gordons and Sterling Vineyards. We also have 28 maltdestilleries in our portfolio.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 20,000 talented people around the world with offices in 80 countries. We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean. The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

 

www.diageo.com

$heading

Edrington Sweden (Fd. Maxxium)

EDRINGTON SWEDEN AB

Edrington är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, ägt av välgörenhetsorganisationen The Robertson Trust.

I montern kan du prova produkter från Highland Park, The Macallan, Laphroaig, Bowmore, Auchentoshan samt The Naked Grouse.

www.edrington.se

$heading

Galatea Spirits AB

Vår vision är att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det finaste hem.
I vårt utbud, finns en fantastisk mångfald av öl från småskaliga till stora bryggerier, från ett 20-tal länder. Välkomna till vår monter.

www.galatea.se

$heading

Great Brands

Efter att ha importerat craftbeer under ett antal år etablerades tillslut Great Brands som företag 2008. Sedan dess har vi strävat efter att förse Sverige och Skandinavien med kvalitetsöl.

CAN IS KING! 

Vi är pionjärer på att få in craft-beer på burk till Sverige och vi tror fortfarande på fördelarna. Öl på burk ger oss bättre och grönare fraktmöjligheter samtidigt som det håller solljuset borta från ölen.

 

0513-226 00
www.greatbrands.se 

$heading

Grönstedts

GRÖNSTEDTS
Cognac är ett område i Frankrike där man i generationer odlat vindruvor med syfte att destillera dessa till perfektion. Av alla druvdestillat i världen är cognac den ädlaste och mest kända. Vin som destilleras och lagras på franska ekfat i årtionden skapar unika smakupplevelser. Men nog om detta. I vår monter finns det möjlighet att få lära sig allt om hur svensk historia möter franskt hantverk i delikatessform. Kom förbi på en cognacsprovning och avnjut med vördnad, det ligger ett enormt hantverk bakom produkten.

http://www.gronstedts.se

$heading

HERIDA Brands ”Enjoy the good things in life”

Man lever en kort stund på jorden, varför inte passa på att njuta så mycket som möjligt under den resan. Ät gott, drick gott, upplev saker och ta in omgivningen. Vår affärside är att hitta kvalitetsprodukter där vi kan berätta en historia bakom och förmedla ett helhetsintryck. När vi hittar nya produkter skall vi känna ett måste och en längtan över att ha just den produkten i vår portfölj. Vi på Herida älskar god mat och goda drycker, och det bästa är att vi även passar på att njuta när vi jobbar. Vi träffar nya människor och vi får berätta om de produkter som vi har hittat och vilken historia som vilar bakom varje produkt. Har vi tur så blir det en av de goda sakerna som händer i deras liv. Och att de i sin tur berättar detta vidare.

www.herida.se

$heading

Home of Drinks AB

Home of Drinks importerar och distrubierar öl till restauranger och Systembolag. Pfungstädter är vårt husöl och har funnits i Sverige lite drygt ett år. Pfungstädter ligger strax söder om Frankfurt och är Hessens största bryggeri. Bryggeriet har funnits sedan 1831. Missa inte att prova vår testvinnare: Schwarzbier. En svart lättdrucken lager.

www.homeofdrinks.se

$heading

Larsen

LARSEN
På hemmaplan i Frankrike ses cognac som det självklara valet för den mogna gentlemannen. I USA har den snarare anammats av en yngre målgrupp, inte sällan förknippad med hiphopkulturen. I Örebro ska vi sätta den svenska publiken i fokus, men leverera cognacscocktails av en klass världen sällan skådat!

http://www.cognac-larsen.fr

$heading

Last Great Malts

Last Great Malts erbjuder flera spännande whiskys från de oexploaterade single malt-destillerierna Aberfeldy, Craigellachie, Aultmore, the Deveron och Royal Brackla. Varmt välkomna förbi och provsmaka flera nya whiskys- bland annat den 12 åriga Deveron som nu finns tillgänglig i Sverige samt en makalöst spännande single cask från Craigellachie. Vi kommer även ha whiskys från kommande lanseringar av Royal Brackla.

Stanna till för en dram och en pratstund om de mest spännande whiskysläppen på många år!

 

 

Pernod Ricard Sweden

Pernod Ricard Sweden AB är ett svenskt aktiebolag som tillhör Pernod Ricard.

På den svenska marknaden arbetar vi som licensierad importör, agent och konsult inom vin- och spritbranschen. Förutom Pernod Ricard-gruppens produkter representerar Pernod Ricard Sweden ett antal utvalda större producenter. Med detta kan vi erbjuda ett komplett och intressant sortiment för den svenska marknaden.

Pernod Ricard Swedens verksamhet på marknaden sker med omsorg för våra konsumenter och präglas av ett genuint socialt engagemang. Därför arbetar vi med omfattande projekt och program för att främja en måttlig konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

Vi vill att våra drycker ska kunna njutas med god eftersmak.

www.pernod-ricard-sweden.com

$heading

Philipson & Söderberg

Med en stark och bred varumärkesportfölj är Philipson Söderberg en tongivande aktör på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker.

08-598 112 00
www.philipsonsoderberg.se

$heading

Renault

RENAULT
Det krävs generationer av kunskap tålamod och tid - helst en livstid. Nyckeln till en bra cognac är just tiden och det framställs genom att destillera vita vin, hälla det på ekfat och vänta, vänta och vänta. När det har gått några decennier tar odlarens barn eller barnbarn vid, tappar upp drycken på flaskor och säljer dem. Nu har vi kommit till stadiet konsumtion och om masterblendern lyckats får vi kliva in i himmelriket! Cognac är ett druvdestillat med oändligt mycket härliga dofter. Eventuellt kan detta vara världens mest lättlagade dessert så kom förbi på några droppar ren kärlek och sej hej!

http://www.cognacrenault.com

$heading

Speedy Wine Store

Speedy Wine är en oberoende alkohol import och distributionsverksamhet.
Från vår bas i Stockholm levererar vi öl, vin och sprit av hög kvalitè runt om i Sverige.
Speedy Wine erbjuder bra produkter och några av de mest flexibla tjänster på marknaden idag.

www.speedywine.se

Symposion House of Taste

Symposium är Sveriges främsta leverantör av högklassiga spritdrycker. Vår verksamhet handlar om konsten att njuta och om konsten att dricka bättre. Vår affärsidé är att ge dryckesintresserade upplevelser utöver det vanliga. Vi arbetar uteslutande med produkter i världsklass och räknas som landets ledande specialister på whisky, calvados, cognac, rom och armagnac. Symposion är en självklar ”hovleverantör” till flertalet av landets stjärnkrogar och en viktig del av Systembolagets moderna kvalitetstänkande.

http://www.symposionhot.com/

$heading

The Scotch Malt Whisky Society

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) är en prisad och mycket välrenommerad oberoende buteljerare, av många nämnd som världens främsta. Vi buteljerar whisky från i stort sett alla destillerier i Skottland men även en del från Japan och USA. SMWS handplockar fat från destillerier och buteljerar de sedan som Single cask, cask strengh whisky, dvs direkt från fatet ner i flaskan. Denna typ av whisky är karaktäristik och skiljer sig väldigt mycket från de buteljeringar ni är vana vid från leverantörerna. Kom och besök vår monter så kan vi berätta om våra buteljeringar och passa även på att smaka på något av de vi har med oss. Vi lovar att du inte lämnar oss oberörd…

$heading

Tomp Beer, Wine & Spirits

Tomp Beer & Spirits AB erbjuder den svenska marknaden en av de bredaste och bästa portföljerna av importerad öl. Vi jobbar med Internationella välkända varumärken men tillhandahåller även mindre etablerade märken med hög kvalitet. Vi har ett brett samarbete med olika agenter runt om i världen vilket garanterar nylanseringar av spännande produkter.

019-611 48 80
www.tomp.se

$heading

Whiskytaste Sweden AB

Vi är ett importföretag med fokus på whisky och andra spritdrycker. Whiskytaste Sweden erbjuder Single Cask från Hart Brothers i Skottland, Single malt från Tasmanien, Lost spirits från USA och Paul John från Indien. Vi har även fantastisk gin - The London No 1.

Läs mer på www.whiskytaste.se