Logotyp

Öppettider:
Fredag 24 november kl. 15 - 23
Lördag 25 november kl. 13 - 22

Biljetter:
www.tickster.se eller 0771-47 70 70

Entrépris:

Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob. Ticksters serviceavgifter tillkommer.

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Arcus Sweden AB - Fireball Cinnamon Whisky

Stor och härligt varm kryddig doft med minst sagt tydlig kanelkaraktär. Het eftersmak med lätt sötma.

Fireball Cinnamon Whisky är en het kanelkick med len eftersmak av whisky. Receptet togs fram i Kanada där det ibland kan bli riktigt kallt, så av förklarliga skäl vill folk ha något varmt. Vissa tycker att man kanske gått lite för långt… Besök www.fireballwhisky.se för mer information.

 

www.arcussweden.se

$heading

Arcus Sweden AB - Gammel Dansk

I Danmark är var femte flaska som köps en Gammel Dansk. Den klassiska Gammel Dansk bittern såldes för första gången 1964 i danska butiker. Hemligheten bakom den speciella bittra smaken ligger i förhållandet mellan 28 olika kryddor och örter från hela världen. För att nämna några så innehåller den bland annat angelikarot, muskot, anis, ingefära och rönnbär. Du kanske inte kan smaka den enskilda beståndsdelen direkt, men du skulle säkert vara medveten om skillnaden om en av ingredienserna togs bort.

 

www.arcussweden.se 

$heading

Arcus Sweden AB - Jura

Tioåriga Isle of Jura är en elegant och utsökt single malt som fått sin karaktär av regnigt och milt sommarklimat samt kalla och fuktiga vintrar. Med sin tillgänglighet och bevarade komplexitet, sin milda rökighet och fruktighet, är detta en utmärkt ö-whisky att börja med. Lagringen har skett på amerikanska bourbonfat.

 

www.arcussweden.se

$heading

Arcus Sweden AB - Lysholms Linie Aquavit

Lysholms Linie är Nordens äldsta aquavit. Den skickas enligt tradition på en fyra månader lång resa runt jorden där den korsar ekvatorn två gånger. Varierade temperaturer, sjöluften och den konstanta rörelsen ombord bidrar till att Linie får en unik mognadsprocess i de 500 liter stora sherryfat som den lagras i. Idag skickar man Linie med Wilhelm Wilhelmsens rederi. År 1985 skedde en förändring av mognadsresan för Linie. Det var Wilhelmsen som lade om sin rutt och Lysholm Linie Aquavit får sedan dess en jordenruntresa och inte enbart en tur och retur till Australien. Totalt är Lysholms Line lagrad på sherryfat i sexton månader.

 

www.arcussweden.se 

$heading

Artesenal

Artesenal betyder hantverk och det är just dryckeshantverk du finner hos oss. Produkterna är framtagna av människor med den största av kärlek och respekt för hantverk och kvalité! Vårt mål är att finna produkter som kan sätta en guldkant på dina dryckesupplevelser. Oavsett om du är novis eller expert, om du föredrar öl, cider, vin eller destillat kommer du garanterat att finna något njutbart hos oss. Varmt välkomna att besöka vår monter på Örebro Öl & Whisky Festival!

http://www.artesenal.se/ 

$heading

Ashai Brands Europe

Från vår monter serveras Pilsner Urquell Tankovna – färsk och opastöriserad, bara några timmar från att den bryggts i kopparkärlen i Plzen, Tjeckien. Tekniken bakom Tankovna garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset.
Kom förbi och prova en Hladinka – Det mest traditionella sättet att servera pilsner i Tjeckien!
Na Zdravi!

$heading

Auld Rare Whisky Sweden AB

ARW (Auld Rare Whisky) som är Sveriges första oberoende buteljerare ger ut mindre utgåvor av exklusiv whisky som är noggrant utvald från t.ex äldre och nerlagda Skotska destillerier. Whiskyn buteljeras på designade apoteksflaskor vilket sammanför den Skotska whiskyn med en stilren glasflaska.Varje år släpper vi årets utgåva av glöggen Lutendrank, starkvinsbaserad med smak av svenska lingon.

$heading

Belgoklubben

Belgoklubben är Sveriges första ölklubb. Vi är komplementet till det befintliga ölutbudet i Sverige och erbjuder privatpersoner tillgång till ett ölsortiment som normalt sett är svårtillgängligt utanför Belgien.Våra öllådor levereras direkt från Belgien till din närmaste DHL Service Point. Vi verkar för att främja en seriös ölkultur och bredda intresset för belgisk öl i Sverige.

Belgoklubben är Sveriges första ölklubb. Vi är komplementet till det befintliga ölutbudet i Sverige och erbjuder privatpersoner tillgång till ett ölsortiment som normalt sett är svårtillgängligt utanför Belgien.Våra öllådor levereras direkt från Belgien till din närmaste DHL Service Point. Vi verkar för att främja en seriös ölkultur och bredda intresset för belgisk öl i Sverige.

www.belgoklubben.se

$heading

Berntson Brands

Berntson Brands AB är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Vi har under årens lopp utvecklat samarbeten med många av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

019-566 480 00
www.berntsonbrands.se

$heading

Bibendum

Bibendum är en modern och ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Vår portfölj innehåller ett imponerande sortiment med vin, öl och spritdrycker av hög och jämn kvalitet. Bibendum har samarbetat med många av sina producenter under lång tid, till exempel med André Lurton, Distell och Faustino, för att bara nämna några. Under de senaste åren har också ett antal nya producenter valt att ansluta sig till oss: Gustave Lorentz, Bardinet, Asahi, Pasqua, Laurent-Perrier och många fler.

Under festivalen kommer Bibendum ha följande sortiment:

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts och nästan samtliga utgåvor ligger på olorossofat. . Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över. I montern finns även Bunnahabhains syster-maltdestillerier Deanston och Ledaig.

Uppställningen i montern att prova:

-          Bunnahabhain Mòine – speciellt framtagen för den Svenska whiskypubliken.

-          Bunnahabhain 12YO

-          Bunnahabhain 18YO

-          Bunnahabhain 25YO

-          Bunnahabhain Toiteach – den ”rökiga”

-          Deanston Organic 14/15YO

-          Deanston 12YO

-          Deanston Bourbon Cask 18YO

-          Deanston Olorosso Cask 2YO

-          Ledaig 1996 – Mull Island

-          Ledaig 10YO

-          Ledai 18YO

https://folkofolk.se/company/bibendum/

$heading

Cask Sweden

Cask Sweden AB har idag en av Sveriges mest spännande öl- och spritportföljer. Vi representerar några av de ledande producenterna inom hantverksöl och sprit. Allt från ett par kaxiga killar från Skottland, BrewDog till ett av de bryggerier som startade hantverksbryggarrörelsen i USA, Anchor Brewing via en av de mer innovativa bryggerierna, Stone Brewing. Vår spritportfölj innehåller rom- och whiskyproducenter med generationers erfarenhet i bagaget.

www.casksweden.se
www.facebook.com/casksweden

$heading

Clydesdale

Clydesdale AB vill fortsätta att förädla den svenska whiskykulturen genom att visa hur mycket mer spännande och varierande utbudet är av kvalitativ whisky. Hos Clydedale AB får du som konsument, samlare eller restauratör en chans att hitta whiskysorter som många önskar att de hade. Tack vare ett konstant utvecklande av vårt sortiment så kan vi erbjuda en mängd olika produkter som ofta bara finns i väldigt små och exklusiva kvantiteter.

www.clydesdale.se

$heading

Colorful brands

Besök mässans kanske fräschaste drinkmonter med Gin & Tonics på gurka & vattenmelon, tranbär & rosmarin, basilika & granatäpple eller varför inte favoriten Vodka Mule med kryddig ingefära! Härligt fräscha drinkar skapade av första klassens råvaror för er njutning. Vi ses på Örebro Öl & Whisky!

$heading

Diageo

Diageo is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine. Our brand portfolio include brands like: Zacapa, Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Ciroc, Tanqueray, Gordons and Sterling Vineyards. We also have 28 maltdestilleries in our portfolio.

Diageo is trading in approximately 180 markets and we employ over 20,000 talented people around the world with offices in 80 countries. We also have manufacturing facilities across the globe including Great Britain, Ireland, United States, Canada, Spain, Italy, Africa, Latin America, Australia, India and the Caribbean. The company is listed on both the London Stock Exchange (DGE) and the New York Stock Exchange (DEO).

 

www.diageo.com

$heading

Dryckesboden Sverige

Dryckesboden Sverige. importör av den tyska ölen Schlappeseppel.Historien om Schlappseppel har sin början år 1631 då Gustav II Adolf och svenska armen intar staden Aschaffenburg under Trettioåriga kriget. En halt svensk soldat får i uppdrag att brygga öl till kungen.

$heading

Edrington Sweden (Fd. Maxxium)

EDRINGTON SWEDEN AB

Edrington är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, ägt av välgörenhetsorganisationen The Robertson Trust.

I montern kan du prova produkter från Highland Park, The Macallan, Laphroaig, Bowmore, Auchentoshan samt The Naked Grouse.

www.edrington.se

$heading

Galatea Spirits AB

Vår vision är att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det finaste hem.
I vårt utbud, finns en fantastisk mångfald av öl från småskaliga till stora bryggerier, från ett 20-tal länder. Välkomna till vår monter.

www.galatea.se

$heading

HERIDA Brands ”Enjoy the good things in life”

Man lever en kort stund på jorden, varför inte passa på att njuta så mycket som möjligt under den resan. Ät gott, drick gott, upplev saker och ta in omgivningen. Vår affärside är att hitta kvalitetsprodukter där vi kan berätta en historia bakom och förmedla ett helhetsintryck. När vi hittar nya produkter skall vi känna ett måste och en längtan över att ha just den produkten i vår portfölj. Vi på Herida älskar god mat och goda drycker, och det bästa är att vi även passar på att njuta när vi jobbar. Vi träffar nya människor och vi får berätta om de produkter som vi har hittat och vilken historia som vilar bakom varje produkt. Har vi tur så blir det en av de goda sakerna som händer i deras liv. Och att de i sin tur berättar detta vidare.

www.herida.se

$heading

Kronhuset Trading AB

Kronhuset Trading AB importerar öl från Belgien och Estland. I vår monter kan du prova Premium Nippel från estniska bryggeriet A. Le Coq och Charles Quint Ruby Red från belgiska bryggeriet Haacht.

$heading

Multibev

Multibev är det senaste företaget som anslutit sig till Solera Sweden. Till skillnad från de övriga företagen inom Solera Sweden så fokuserar Multibev på andra alkoholhaltiga drycker som öl, sprit och cider. På kort tid har Multibev byggt upp en portfölj av några av världens ledande varumärken inom öl och sprit. Alla som arbetar på Multibev har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring av öl och sprit.

För mer information om vad Multibev kan göra för Er eller frågor om våra produkter, tveka inte att kontakta någon av oss!

$heading

Nigab

AB Nigab grundades 1983 i Kungsbacka. Idag drivs företaget med fokus på agentverksamhet för vin och sprit. Sedan 2002 har Hans Just A/S, Danmark, varit delägare i företaget och är idag majoritetsägare. Tillsammans med dotterföretag i Finland och Norge bildar gruppen en stark nordisk aktör på dryckesmarknaden.

0300-180 20
www.nigab.se

$heading

Pernod Ricard Sweden

I vår monter kommer du att kunna prova igenom vår whisky i en lugn och avslappnad miljö. Vi har whiskys i alla olika stilar från Skottland, Irland och USA. I vår monter har vi även ett provningsbord för er som vill lära sig mer om whisky och våra produkter. Biljetter till provningarna finns att köpa i montern och provningar annonseras på griffeltavlan i montern. 

Vi kommer även att presentera 3 nyheter under mässan. Glenburgie 15 och Miltonduff 15 är två single malts som är byggstenarna i Ballantine´s Blend. Scapa Glansa är en lätt rökig men fortfarande elegant whisky från Orkneyöarna. 

Välkomna.   

 

www.pernod-ricard-sweden.com

$heading

Philipson & Söderberg

Med en stark och bred varumärkesportfölj är Philipson Söderberg en tongivande aktör på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker.

08-598 112 00
www.philipsonsoderberg.se

$heading

Speedy Wine Store

Speedy Wine är en oberoende alkohol import och distributionsverksamhet.
Från vår bas i Stockholm levererar vi öl, vin och sprit av hög kvalitè runt om i Sverige.
Speedy Wine erbjuder bra produkter och några av de mest flexibla tjänster på marknaden idag.

www.speedywine.se

$heading

Symposion House of Taste

Symposium är Sveriges främsta leverantör av högklassiga spritdrycker. Vår verksamhet handlar om konsten att njuta och om konsten att dricka bättre. Vår affärsidé är att ge dryckesintresserade upplevelser utöver det vanliga. Vi arbetar uteslutande med produkter i världsklass och räknas som landets ledande specialister på whisky, calvados, cognac, rom och armagnac. Symposion är en självklar ”hovleverantör” till flertalet av landets stjärnkrogar och en viktig del av Systembolagets moderna kvalitetstänkande.

http://www.symposionhot.com/

$heading

Tomp Beer, Wine & Spirits

Tomp Beer & Spirits AB erbjuder den svenska marknaden en av de bredaste och bästa portföljerna av importerad öl. Vi jobbar med Internationella välkända varumärken men tillhandahåller även mindre etablerade märken med hög kvalitet. Vi har ett brett samarbete med olika agenter runt om i världen vilket garanterar nylanseringar av spännande produkter.

019-611 48 80
www.tomp.se

$heading

Whiskytaste Sweden AB

Vi är ett importföretag med fokus på whisky och andra spritdrycker. Whiskytaste Sweden erbjuder Single Cask från Hart Brothers i Skottland, Single malt från Tasmanien, Lost spirits från USA och Paul John från Indien. Vi har även fantastisk gin - The London No 1.

Läs mer på www.whiskytaste.se