Logotyp

Öppettider:
Fredag 24 november kl. 15 - 23
Lördag 25 november kl. 13 - 22

Biljetter:
www.tickster.se eller 0771-47 70 70

Entrépris:

Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob. Ticksters serviceavgifter tillkommer.

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Almby Brewery

Almby Brewery som drivs av Bengt Hallberg är ett mikrobryggeri i stadsdelen Ekeby-Almby i utkanten av Örebro. Bryggeriet startade i slutet av 2016 och sätter nya öltyper och smakupplevelser i fokus.
Fruktighet och beska präglar våra hantverksöl där typerna spänner från Biére De Champagne till Stout och olika typer av IPA. Idag finns ett tiotal ölsorter i sortimentet och ölen finns i huvudsak på pubar och restauranger i Örebro och dess omnejd.

$heading

Bergslagens Destilleri i Örebro AB

Vi producerar Bergslagens Organic Gin som är en prisad och mycket omtyckt ekologisk gin. Hos oss provar du den rent eller så gör vi en Gin & Tonic till dig, makalöst gott! Vi har även med oss de trevliga snapsarna Tre Små Gummor och Örebro 750-års Jubileums Akvavit som passar perfekt inför julens mat, passa på att prova dom.

 

$heading

BOX Destilleri

Längst in i Ådalen, den djupa vik där Bottenhavet möter Ångermanälven, har vi byggt Box Destilleri. Platsen har fått sitt namn från det sågverk för lådämnen som låg här i mitten av 1800-talet. Byggnaden som idag inrymmer destilleriet är från 1912 och var från början ett vedeldat ångkraftverk som levererade ström till timmersorteringen i Sandslån. Nu har vi tagit våra nya kopparpannor i bruk och idag kan du bli ägare till ett fat med ett innehåll som, med tiden, kommer att utvecklas till en fenomenalt god maltwhisky. Vi vill ge dig en whiskyupplevelse som aldrig gör dig besviken.

www.boxwhisky.se

$heading

Brygghuset Finn

Brygghuset Finn är ett bryggeri i Landskrona. Historien började i Lund då grundarna, i en ekonomikurs, fick i uppgift att skriva en affärsplan för ett fiktivt företag. Det blev startskottet för Brygghuset Finn som senare blev till verklighet. Vår öl karakteriseras av friska humletoner med balanserad maltighet och beska, ett öl som lämpar sig väl till mat, men allra bäst till ytterligare en Finn-öl.

Välkomna till vår monter och Finn en ny favorit!

$heading

Eskilstuna ölkultur

Eskilstuna Stolt lager valdes till bästa lager på Örebro öl- och whiskyfestival 2013. Eskilstuna Ölkultur är ett mikrobryggeri och en bryggeripub i centrala Eskilstuna. Vi har bryggt sedan 2006 och har 17 sorters öl på Systembolaget. Vi brygger i alla traditioner. Vi gillar Örebro. Välkommen att pröva vår öl och besök gärna vår bryggeripub. www.eskilstunaolkultur.se

www.eskilstunaolkultur.se

$heading

Fors Bryggeri

Efter några år som hembryggare med goda resultat och uppskattad respons från vänner och bekanta som provsmakade ölen kändes steget naturligt att starta ett mikrobryggeri. Efter idogt letande efter en lämplig lokal dök en alldeles utmärkt lokal upp på Ekenäs, hos Drömhus.nu . 

Nu ett halvår senare står lokalen, efter omfattande renoveringar, klar för bryggeriverksamhet.

 

 

www.forsbryggeri.se

$heading

Gammelstilla Whisky AB

Ni hittar oss i den lilla byn Gammelstilla som ligger i Hofors kommun, västra Gästrikland. Från den naturliga vattenkällan intill och med järnbrukshistorien inpå knutarna destillerar vi vår whisky i ett gammalt spannmålsmagasin som kallas ”Vita magasinet”. Våra unika kopparpannor är de enda svenskproducerade som finns i drift, vi har själv designad dem och de är tillverkade av ett lokalt företag i kommunen. Vi har nu en stabil pilotproduktion och inom 3-4 år räknar vi med att Gammelstilla Whisky finns till försäljning på flaska. Vi har nyligen tagit fram ett faterbjudande och under mässan erbjuder vi de whiskyälskande besökarna att få vara med på vår resa mot en kraftfull whisky som är spännande, passionerad och högklassig.

www.gammelstilla.se

$heading

Hernö Gin

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012. Vi återfinns till vardags i byn Dala strax utanför Härnösand i Ångermanland. Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat.

www.hernogin.com

$heading

Jädraås Bryggeri AB

Idag är Jädraöl ett bevis på att man kan göra småskalig jättesuccé. De finns som lagervara på de lokala systembolagen i Ockelbo, Sandviken och Valbo och som beställningsvara på Systembolaget över hela landet. Ett antal renommerade restauranger runt om i Sverige har valt att ta in Jädraöl på sin dryckesmeny, och dessutom har Lars och Eva fått det prestigefulla uppdraget att ta fram egna ölsorter åt bland andra NK i Stockholm, HögboBrukshotell och Jädraås Herrgård.

 

www.jadraol.se

$heading

Klackabackens Bryggeri AB

Sedan februari 2016 producerar vi vår hantverksöl i Önnestad utanför Kristianstad. Vi går från en kapacitet på ca 50 000 liter till 500 000 liter, en tiodubbling. Bryggeriet är helt nytt och byggt från skratch. I detta nya moderna bryggeri har vi fantastiska möjligheter att brygga riktigt bra öl och en plats där vi kan pusha kreativiteten och ta ut svängarna rejält. Vi går från att handrulla och datumstämpla varje enskild etikett, tappa tre flaskor åt gången och kapsylera varje flaska en och en till en automatiserad etikettering och flaskfyllning. Vi har också sju stycken helt nya jästankar som konstant bubblar av läskande hantverksöl. Det nya bryggeriet har blivit precis så som vi vill ha det. Ölet från nya Klackabackens Bryggeri har en längre hållbarhet, högre smaker och mer humletryck. Du kommer garanterat att märka skillnaden.

 

www.klackabacken.se

$heading

Kungsbryggeriet

Kungsbryggeriet har sitt bryggeri strax utanför Stockholm, närmare bestämt i Älta och etablerade sitt nya bryggeri under våren 2016. KB består av 4 delägare som tillsammans har en filosofi om att satsa på fina och exklusiva. Vårt huvudfokus ligger på öltypen lager - där vi har som mål att bli erkänt kvalitativa i Sverige och utanför dess gränser. Även om vår process är avancerad ska en öl från oss vara enkel. 

 

$heading

Mackmyra

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. I vår monter serverar vi såväl unik svensk single cask maltwhisky (Mackmyra Reserve) samt ett urval av våra aktuella buteljeringar. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky!

08-55 60 25 80
www.mackmyra.se

$heading

Nora Brygghus AB

Nora Brygghus AB.
Det lilla bryggeriet med de stora smakerna. Vårt brygghus är beläget i det anrika bryggeriområdet i Nora. Sedan starten av vår produktion år 2013 har vi tagit fram fem öl som vi är stolta över. Vi kommer att erbjuda smakprov av alla våra öl under mässan. Nora Lättöl, Pershyttepils, Bryggarns Bästa, Förstlingen och Vinterale.

$heading

Nynäshamns Ångbryggeri

Vi är stolta pionjärer i en bransch som har vuxit kraftigt sedan sent 1990-tal. Men vi har alltjämt kvar vår lokala förankring. Allt sker på plats i centrala Nynäshamn och alla våra öl får sina namn efter platser i det omgivande kustbandet. Vi hälsar alla ölälskare välkomna att slå följe på resan och vi lovar att aldrig kompromissa med kvalitet och hantverk. Öl är vår passion och det ska kännas på smaken!

08-520 212 13
www.nyab.se

$heading

Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början! - ett litet bryggeri med stora smaker! Sedan 2003 brygger vi smakrik öl med stor variation i Grenadjärstaden i Örebro.

019-33 34 82
www.kulturbryggeri.se

$heading

Ocean Bryggeriet

Oceanbryggeriet brygger sin öl i Lyckholmsbryggeriets gamla lokaler i Göteborg. Bryggeriverket har under sin livslängd tidigare tjänat för ett bryggeri på Västkusten, men även för ett utav de mest framgångsrika i Sverige. Vår bryggare Thomas Bingebo har tidigare bryggt öl på Irland och hos Jämtlandsbryggeri. I dagsläget finns vi i en mängd städer och har över 150 restaurangkunder. Allt ifrån lyxrestauranger, pubar, hotell till kvarterskrogar.

 

$heading

Oppigårds Bryggeri

Gården Oppigårds har varit i vår släkts ägo sedan 1700-talet. Bryggeriet har vi byggt i en hage på gården. Idéerna om att brygga öl började spira under 1980-talet. Nu har vi varit igång i 14 år! Första året bryggdes 8.000 liter öl som såldes här i närområdet. Nu är vi uppe i 1.900.000 liter som fylls på flaska och fat och säljs över hela Sverige. På 1980-talet bryggdes det bara ljus lageröl med mycket lite humle i industriformat i vårt land. Antalet ölbryggerier var mindre än tio. Idag är det runt 300 bryggerier i gång. Svensk ölkultur blomstrar. Välkommen till oss och ta del av vårt bidrag till den svenska ölkartan!

$heading

Pine Ridge Brewery

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

 

 

$heading

Poppels Bryggeri AB

Poppels är ett modernt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga riktigt bra öl!

 

 

 

 

$heading

Runa Vodka

”Att förmedla njutning, gemenskap och ekologisk smakupplevelse i skandinavisk design”

Så lyder Runas affärsidé, inspirerad av den kulinariska och gastronomiska resan från vikingatiden fram till idag.
Runa Vodka Ab (publ) ägs av över 1000 mat och dryckesintresserade personer, vill Du bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla! För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.

Runa Vodka – känn det svenska arvet!

$heading

Smögen Whisky AB

Varmt välkommen till oss på Smögen Whisky för att känna kraft, karaktär och kvalitet i varje detalj. Vår whisky är tydligt maltig, kraftfullt rökig och gör ett tydligt intryck. Vi har med oss vår första buteljering, Smögen ”Primör”, som släpptes i mars 2014 på Systembolaget, liksom våra två kommande buteljeringar som släpps 20 november, i form av en single cask från fat nr 20/2011, en Bourbon barrel, samt ”Sherry Project 1:1” i en serie om sherryfatens påverkan på whiskyn. Utöver vår utmärkta maltwhisky producerar vi också en London Dry Gin, ”Strane” efter orten Hunnebostrand norr om Smögen. Strane erbjuds i tre olika buteljeringar, från Merchant Strength på 47,4 %, via Navy Strength vid klassiska 57,1 %, till Uncut direkt från pannan vid 75,3 %. Givetvis har vi tonic att späda med, om man vill ha något läskande.

www.smogenwhisky.se
www.strane.se
info@smogenwhisky.se

$heading

Strömholms Brygghus

Strömsholms Brygghus brygger helt hantverksmässigt, utan pastörisering eller filtrering, bryggverket är från England och helt manuellt utan någon modern teknik, det ger ölet den rätta karaktären.

Ölen är i första hand inspirerade av bryggartraditionen i Storbritannien, men även en o annan belgiskt inspirerad brygd kommer fram då och då.

Välkända öl är t.ex. Slussvaktaren eller årgångsbrygden Malakias.

0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se

$heading

Wermlands Brygghus AB

Sen 2013 producerar Wermlands Brygghus hantverksöl i Kristinehamn. Utbudet innehåller starköl, folköl och lättöl och i dagsläget finns tolv sorter, allt från lättöl (med både smak och beska) till lager, ale och en stout.

 

$heading

West Coast Bryggeri

Beer - Our Philosophy

We simply want to make beer that makes you happy. To do this we will follow two words. The first word is QUALITY, and we will always strive to ensure we achieve high quality beer. If it isn't what we want you to drink we will not sell it. The second word is LISTEN, and by this I mean we will listen to you and the markets to know what you want us to make. We will also prompt with fresh and interesting beers, often inspired by a traditional beer. Our beers will, at the start, try to be the best they can be within the style..... and then we shall see where things take us.

http://westcoastbryggeri.com/

$heading

Åsalid Bryggeri

Bryggeriet pån berget som stolt producerar skum dryck, med grön el & bra råvaror. 

Vi producerar smakrik öl av hög kvalitet. I December 2014, startade vi bryggeri kommesiellt och vår första öl som vi sålde var Rantens Porter som lättöl. Första året 2015, bryggde vi ca 2000 liter, 2016 skeppade vi nästan ut 5000 liter.

Vi brygger batcher pm ca 300L och vi har idag fyra jästankar som vi producerar löttöl, folköl och starköl.

Vi har fyra sorter på Systembolaget, i butik i Falköping och i beställnings sortimentet i hela Sverige.  

$heading

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se