Logotyp

Öppettider:
Fredag 23 november kl. 15 - 23
Lördag 24 november kl. 13 - 22

Entrépris:
Förköp Fredag: 250 kr
Förköp Lördag: 250 kr
Förköp Tvådagars: 400 kr
inklusive serviceavgift, whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Entré på plats Fredag: 275 kr
Entré på plats Lördag: 275 kr
inklusive whisky- & ölprovarglas samt garderob.

Köp din entrébiljett på tickster.com

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Almby Brewery

Almby Brewery som drivs av Bengt Hallberg är ett mikrobryggeri i stadsdelen Ekeby-Almby i utkanten av Örebro. Bryggeriet startade i slutet av 2016 och sätter nya öltyper och smakupplevelser i fokus.
Fruktighet och beska präglar våra hantverksöl där typerna spänner från Biére De Champagne till Stout och olika typer av IPA. Idag finns ett tiotal ölsorter i sortimentet och ölen finns i huvudsak på pubar och restauranger i Örebro och dess omnejd.

$heading

Bergslagens Destilleri i Örebro AB

Vi producerar Bergslagens Organic Gin som är en prisad och mycket omtyckt ekologisk gin. Hos oss provar du den rent eller så gör vi en Gin & Tonic till dig, makalöst gott! Vi har även med oss de trevliga snapsarna Tre Små Gummor och Örebro 750-års Jubileums Akvavit som passar perfekt inför julens mat, passa på att prova dom.

 

$heading

Eskilstuna ölkultur

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt bryggeri sedan 2006 som under 2008 startade bryggeripub i en  kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Bryggeriet arbetar med hantverksmässiga metoder och råvaror av högsta kvalitet. De båda kopparpannorna har en kapacitet på 1 000 liter.

Eskilstuna Ölkultur är ekologiskt certifierade och brygger öl i de flesta stilar. Till Örebro har vi bland annat med våra två nya julöl, Eskilstuna IPA och Eskilstuna Modern lager.

www.eskilstunaolkultur.se

$heading

Hernö Gin

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012. Vi återfinns till vardags i byn Dala strax utanför Härnösand i Ångermanland. Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat.

www.hernogin.com

$heading

Klackabackens Bryggeri AB

Sedan februari 2016 producerar vi vår hantverksöl i Önnestad utanför Kristianstad. Vi går från en kapacitet på ca 50 000 liter till 500 000 liter, en tiodubbling. Bryggeriet är helt nytt och byggt från skratch. I detta nya moderna bryggeri har vi fantastiska möjligheter att brygga riktigt bra öl och en plats där vi kan pusha kreativiteten och ta ut svängarna rejält. Vi går från att handrulla och datumstämpla varje enskild etikett, tappa tre flaskor åt gången och kapsylera varje flaska en och en till en automatiserad etikettering och flaskfyllning. Vi har också sju stycken helt nya jästankar som konstant bubblar av läskande hantverksöl. Det nya bryggeriet har blivit precis så som vi vill ha det. Ölet från nya Klackabackens Bryggeri har en längre hållbarhet, högre smaker och mer humletryck. Du kommer garanterat att märka skillnaden.

 

www.klackabacken.se

$heading

Mackmyra

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. I vår monter serverar vi såväl unik svensk single cask maltwhisky (Mackmyra Reserve) samt ett urval av våra aktuella buteljeringar. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky!

08-55 60 25 80
www.mackmyra.se

$heading

Pine Ridge Brewery

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. Nu finns The Pine Ridge Brewery i det nybyggda bryggeriet på Södergatan. Följ gärna med på resan.

 

 

$heading

Poppels Bryggeri AB

Poppels är ett modernt helt Ekologiskt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga fantastiskt öl! Vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna underbara dryck på riktigt, gärna genom att göra smak kopplingen till mat. 

 

 

 

 

$heading

Strömholms Brygghus

Strömsholms Brygghus brygger öl sedan 2007, vi har välkända öl såsom Slussvakteren, Malakias och olika tappningar av Herman Hedning. Idag hittar du oss i SJs gamla godsmagasin i Köping där vi brygger drygt 100 000 l/år. Välkommen förbi på en visning och/eller provning.

0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se

$heading

Wermlands Brygghus AB

Sen 2013 producerar Wermlands Brygghus hantverksöl i Kristinehamn. Utbudet innehåller starköl, folköl och lättöl och i dagsläget finns tolv sorter, allt från lättöl (med både smak och beska) till lager, ale och en stout.

 

$heading

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se