Logotyp

Öppettider:
Fredag 24 november kl. 15 - 23
Lördag 25 november kl. 13 - 22

Biljetterna släpps inom kort - håll utkik här och på vår facebook-sida
www.tickster.se eller Örebrokompaniet, 019-21 21 21

Entrépris:
Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob. Ticksters serviceavgifter tillkommer.

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Bergslagens Destilleri i Örebro AB

Vi producerar Bergslagens Organic Gin som är en prisad och mycket omtyckt ekologisk gin. Hos oss provar du den rent eller så gör vi en Gin & Tonic till dig, makalöst gott! Vi har även med oss de trevliga snapsarna Tre Små Gummor och Örebro 750-års Jubileums Akvavit som passar perfekt inför julens mat, passa på att prova dom.

 

$heading

BOX Destilleri

Längst in i Ådalen, den djupa vik där Bottenhavet möter Ångermanälven, har vi byggt Box Destilleri. Platsen har fått sitt namn från det sågverk för lådämnen som låg här i mitten av 1800-talet. Byggnaden som idag inrymmer destilleriet är från 1912 och var från början ett vedeldat ångkraftverk som levererade ström till timmersorteringen i Sandslån. Nu har vi tagit våra nya kopparpannor i bruk och idag kan du bli ägare till ett fat med ett innehåll som, med tiden, kommer att utvecklas till en fenomenalt god maltwhisky. Vi vill ge dig en whiskyupplevelse som aldrig gör dig besviken.

www.boxwhisky.se

$heading

Brygghuset Finn

Brygghuset Finn är ett bryggeri i Landskrona. Historien började i Lund då grundarna, i en ekonomikurs, fick i uppgift att skriva en affärsplan för ett fiktivt företag. Det blev startskottet för Brygghuset Finn som senare blev till verklighet. Vår öl karakteriseras av friska humletoner med balanserad maltighet och beska, ett öl som lämpar sig väl till mat, men allra bäst till ytterligare en Finn-öl.

Välkomna till vår monter och Finn en ny favorit!

$heading

Dugges

Dugges Bryggeri startades av Mikael Dugge Engström i Mölndal år 2005. 2010 tog Dugges Bryggeri beslutet att expandera. Bryggeriet ligger nu i Landvetter och produktionskapaciteten är ca. 8 000 hl/år. Vi producerar ett tjugotal egna ölsorter och licensbrygger åt flera stora varumärken.

http://dugges.se/

$heading

Gammelstilla Whisky AB

Ni hittar oss i den lilla byn Gammelstilla som ligger i Hofors kommun, västra Gästrikland. Från den naturliga vattenkällan intill och med järnbrukshistorien inpå knutarna destillerar vi vår whisky i ett gammalt spannmålsmagasin som kallas ”Vita magasinet”. Våra unika kopparpannor är de enda svenskproducerade som finns i drift, vi har själv designad dem och de är tillverkade av ett lokalt företag i kommunen. Vi har nu en stabil pilotproduktion och inom 3-4 år räknar vi med att Gammelstilla Whisky finns till försäljning på flaska. Vi har nyligen tagit fram ett faterbjudande och under mässan erbjuder vi de whiskyälskande besökarna att få vara med på vår resa mot en kraftfull whisky som är spännande, passionerad och högklassig.

www.gammelstilla.se

$heading

Hantverksbryggeriet

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi riktar oss till den allt större skaran av medvetna ölnjutare som har övergett en stor stark till förmån för mer fantasifulla alternativ. Vi producerar smakrikt färsköl, vilket innebär att ölet både är ofiltrerat och opastöriserat. Av ölälskare - för ölälskare.

0702 - 74 24 32
www.hantverksbryggeriet.se

$heading

Hernö Gin

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin sedan lanseringen i december 2012. Vi återfinns till vardags i byn Dala strax utanför Härnösand i Ångermanland. Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat.

www.hernogin.com

$heading

Kungsbryggeriet

Kungsbryggeriet har sitt bryggeri strax utanför Stockholm, närmare bestämt i Älta och etablerade sitt nya bryggeri under våren 2016. KB består av 4 delägare som tillsammans har en filosofi om att satsa på fina och exklusiva. Vårt huvudfokus ligger på öltypen lager - där vi har som mål att bli erkänt kvalitativa i Sverige och utanför dess gränser. Även om vår process är avancerad ska en öl från oss vara enkel. 

 

$heading

Mackmyra

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. I vår monter serverar vi såväl unik svensk single cask maltwhisky (Mackmyra Reserve) samt ett urval av våra aktuella buteljeringar. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky!

08-55 60 25 80
www.mackmyra.se

$heading

Mjödhamnen

Låt smaken från Sörmanlands grönskande ängar eller blommorna vid

Kullabygdens klippor kittla dina sinnen. Svenskt Mjöd, från Mjödhamnen, har en fantastisk förmåga att ta upp lokala växtförhållanden där honungen skördats. Bakom poetiska namn som "Tatt av vinden", "Björkens tårar" eller "Lovöns skogar" döljer sig ett stycke extraherad svensk natur med tydliga inslag av bohuslänsk blåklint, björksav från Bergslagen eller lindblom från Mälaröarna.

Svenskt Mjöd produceras lokalt genom vår ambulerande Expedition Lokalt Mjöd över hela landet.
Prova gärna våra Säsongsinspirerade blend "Sommar" och "Vinter" som innehåller mjödsorter från hela landet.

www.mjodhamnen.se

$heading

Nora Brygghus AB

Nora Brygghus AB.
Det lilla bryggeriet med de stora smakerna. Vårt brygghus är beläget i det anrika bryggeriområdet i Nora. Sedan starten av vår produktion år 2013 har vi tagit fram fem öl som vi är stolta över. Vi kommer att erbjuda smakprov av alla våra öl under mässan. Nora Lättöl, Pershyttepils, Bryggarns Bästa, Förstlingen och Vinterale.

$heading

Nynäshamns Ångbryggeri

Vi är stolta pionjärer i en bransch som har vuxit kraftigt sedan sent 1990-tal. Men vi har alltjämt kvar vår lokala förankring. Allt sker på plats i centrala Nynäshamn och alla våra öl får sina namn efter platser i det omgivande kustbandet. Vi hälsar alla ölälskare välkomna att slå följe på resan och vi lovar att aldrig kompromissa med kvalitet och hantverk. Öl är vår passion och det ska kännas på smaken!

08-520 212 13
www.nyab.se

$heading

Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början! - ett litet bryggeri med stora smaker! Sedan 2003 brygger vi smakrik öl med stor variation i Grenadjärstaden i Örebro.

019-33 34 82
www.kulturbryggeri.se

$heading

Ocean Bryggeriet

Oceanbryggeriet brygger sin öl i Lyckholmsbryggeriets gamla lokaler i Göteborg. Bryggeriverket har under sin livslängd tidigare tjänat för ett bryggeri på Västkusten, men även för ett utav de mest framgångsrika i Sverige. Vår bryggare Thomas Bingebo har tidigare bryggt öl på Irland och hos Jämtlandsbryggeri. I dagsläget finns vi i en mängd städer och har över 150 restaurangkunder. Allt ifrån lyxrestauranger, pubar, hotell till kvarterskrogar.

 

$heading

Runa Vodka

”Att förmedla njutning, gemenskap och ekologisk smakupplevelse i skandinavisk design”

Så lyder Runas affärsidé, inspirerad av den kulinariska och gastronomiska resan från vikingatiden fram till idag.
Runa Vodka Ab (publ) ägs av över 1000 mat och dryckesintresserade personer, vill Du bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla! För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.

Runa Vodka – känn det svenska arvet!

$heading

Strömholms Brygghus

Strömsholms Brygghus brygger helt hantverksmässigt, utan pastörisering eller filtrering, bryggverket är från England och helt manuellt utan någon modern teknik, det ger ölet den rätta karaktären.

Ölen är i första hand inspirerade av bryggartraditionen i Storbritannien, men även en o annan belgiskt inspirerad brygd kommer fram då och då.

Välkända öl är t.ex. Slussvaktaren eller årgångsbrygden Malakias.

0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se

$heading

Svensk Absint

Den gröna fen… Förbjuden, men aldrig bortglömd. På Svensk Absint, det lilla destilleriet i Glanshammar utanför Örebro, har hon väckts ur slummern och vaknat på sin allra bästa sida.

Vi tillverkar förstklassig, autentisk absint som när den släpptes på Systembolaget 2014 sålde slut på rekordtid.

På egen ekologisk odling skördar vi romersk malört, isop citronmeliss, pepparmynta m.m. för hand, medan vi plockar den stora malörten - huvudaktören i absint - vildväxande i olika delar av landet. När malörten har fått hänga på tork i ett år destillerar vi allting varsamt i vår kopparpanna, efter recept som härrör sig från 1800-talets andra hälft. Tillverkningen är ett hantverk i alla steg.

Välkommen till vår monter, där vi erbjuder smakprover av våra två absinter, Grön Opal och Vit Opal! Vi säljer också absintglas och absintskedar.

http://svenskabsint.se/

$heading

Södra Maltfabriken

Södra Maltfabriken är ett privatägt mikrobryggeri, för oss betyder det att vi gör som vi vill. Vi har inga externa ägare eller investerare som bestämmer hur saker ska vara. Vi brygger det vi tycker är gott och det vi tror att ni andra tycker om.

www.sodramaltfabriken.se 

$heading

Thorslundkagge

Tunnbinderiet Thorslundkagge är ett kunskapsintensivt tunnbinderi med högt ställda krav på kvalitet, kunskap och service. Vi tillverkar ekfat för dryckeslagring enligt kundernas specifika önskemål.

Nu kan vi stolt presentera er en unik whiskyserie från vårt eget forskningsprojekt – upplev svensk ek och studera ekens, fatstorlekens, tidens och rostningsgradernas betydelse för whiskyn.

Välkomna på en enastående upplevelse av svensk ek!

Nytt för i år är vårt samarbete med Närke Kulturbryggeri. Tillsammans har vi tagit fram en ny spännande ekfatslagrad öl. Finns bara på mässan. Låt smaka!

$heading

Värmdö Bryggeri

Värmdö Bryggeri ligger vid Säbyviken på Ingarö, produktionsstarten var i oktober 2012 och första flaskan lämnade tapplinan i februari 2013.
Idag drivs bryggeriet av fyra anställda varav två är grundare och ägare till bryggeriet, Stefan Slätt och Joakim Tillman.
I sortimentet hittar man hela bredden av ölsorter, allt från ljus lager, lager, ale, stout till syrlig öl smaksatt med lingon, filmjölk, granskottssirap och Gotländsk svarttryffel.
Alla ölsorterna finns på 33cl (Grönskär finns på 50cl) glasflaska samt Key Keg fatöl och säljs genom Menigo, ICA, Coop, Axfood, Bergendahls samt Systembolaget.

http://www.varmdobryggeri.se/

$heading

West Coast Bryggeri

Beer - Our Philosophy

We simply want to make beer that makes you happy. To do this we will follow two words. The first word is QUALITY, and we will always strive to ensure we achieve high quality beer. If it isn't what we want you to drink we will not sell it. The second word is LISTEN, and by this I mean we will listen to you and the markets to know what you want us to make. We will also prompt with fresh and interesting beers, often inspired by a traditional beer. Our beers will, at the start, try to be the best they can be within the style..... and then we shall see where things take us.

http://westcoastbryggeri.com/

$heading

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se