Logotyp

Öppettider:
Fredag 25 november kl. 15 - 23
Lördag 26 november kl. 13 - 22

Biljetterna finns att köpa via:
www.tickster.se eller Örebrokompaniet, 019-21 21 21

Entrépris:
Fredag: 250 kr
Lördag: 250 kr
Tvådagars: 400 kr
inklusive whisky- och ölprovarglas och garderob

Entré kan köpas på plats.

Kuponger:
Värde 100 eller 200 kr
Mer info under besöksinformation

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

Plats:
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, ÖREBRO

Följ oss på sociala medier:

Instagram:
Örebro Öl & Whisky Festival
Facebook:
Örebro Öl & Whisky Festival

 

$heading

Bergslagens Destilleri i Örebro AB

Vi producerar Bergslagens Organic Gin som är en prisad och mycket omtyckt ekologisk gin. Hos oss provar du den rent eller så gör vi en Gin & Tonic till dig, makalöst gott! Vi har även med oss de trevliga snapsarna Tre Små Gummor och Örebro 750-års Jubileums Akvavit som passar perfekt inför julens mat, passa på att prova dom.

 

$heading

BOX Destilleri

Längst in i Ådalen, den djupa vik där Bottenhavet möter Ångermanälven, har vi byggt Box Destilleri. Platsen har fått sitt namn från det sågverk för lådämnen som låg här i mitten av 1800-talet. Byggnaden som idag inrymmer destilleriet är från 1912 och var från början ett vedeldat ångkraftverk som levererade ström till timmersorteringen i Sandslån. Nu har vi tagit våra nya kopparpannor i bruk och idag kan du bli ägare till ett fat med ett innehåll som, med tiden, kommer att utvecklas till en fenomenalt god maltwhisky. Vi vill ge dig en whiskyupplevelse som aldrig gör dig besviken.

www.boxwhisky.se

$heading

Brygghuset Finn

Brygghuset Finn är ett bryggeri i Landskrona. Historien började i Lund då grundarna, i en ekonomikurs, fick i uppgift att skriva en affärsplan för ett fiktivt företag. Det blev startskottet för Brygghuset Finn som senare blev till verklighet. Vår öl karakteriseras av friska humletoner med balanserad maltighet och beska, ett öl som lämpar sig väl till mat, men allra bäst till ytterligare en Finn-öl.

Välkomna till vår monter och Finn en ny favorit!

$heading

Gammelstilla Whisky AB

Ni hittar oss i den lilla byn Gammelstilla som ligger i Hofors kommun, västra Gästrikland. Från den naturliga vattenkällan intill och med järnbrukshistorien inpå knutarna destillerar vi vår whisky i ett gammalt spannmålsmagasin som kallas ”Vita magasinet”. Våra unika kopparpannor är de enda svenskproducerade som finns i drift, vi har själv designad dem och de är tillverkade av ett lokalt företag i kommunen. Vi har nu en stabil pilotproduktion och inom 3-4 år räknar vi med att Gammelstilla Whisky finns till försäljning på flaska. Vi har nyligen tagit fram ett faterbjudande och under mässan erbjuder vi de whiskyälskande besökarna att få vara med på vår resa mot en kraftfull whisky som är spännande, passionerad och högklassig.

www.gammelstilla.se

$heading

Hantverksbryggeriet

Hantverksbryggeriet är precis som det låter, ett litet bryggeri där vi brygger öl enligt traditionella metoder på ett hantverksmässigt sätt. Vi riktar oss till den allt större skaran av medvetna ölnjutare som har övergett en stor stark till förmån för mer fantasifulla alternativ. Vi producerar smakrikt färsköl, vilket innebär att ölet både är ofiltrerat och opastöriserat. Av ölälskare - för ölälskare.

0708-34 65 88
www.hantverksbryggeriet.se

$heading

Kungsbryggeriet

Kungsbryggeriet har sitt bryggeri strax utanför Stockholm, närmare bestämt i Älta och etablerade sitt nya bryggeri under våren 2016. KB består av 4 delägare som tillsammans har en filosofi om att satsa på fina och exklusiva. Vårt huvudfokus ligger på öltypen lager - där vi har som mål att bli erkänt kvalitativa i Sverige och utanför dess gränser. Även om vår process är avancerad ska en öl från oss vara enkel. 

 

$heading

Mackmyra

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. I vår monter serverar vi såväl unik svensk single cask maltwhisky (Mackmyra Reserve) samt ett urval av våra aktuella buteljeringar. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky!

08-55 60 25 80
www.mackmyra.se

$heading

Nora Brygghus AB

Nora Brygghus AB.
Det lilla bryggeriet med de stora smakerna. Vårt brygghus är beläget i det anrika bryggeriområdet i Nora. Sedan starten av vår produktion år 2013 har vi tagit fram fem öl som vi är stolta över. Vi kommer att erbjuda smakprov av alla våra öl under mässan. Nora Lättöl, Pershyttepils, Bryggarns Bästa, Förstlingen och Vinterale.

$heading

Nynäshamns Ångbryggeri

Vi är stolta pionjärer i en bransch som har vuxit kraftigt sedan sent 1990-tal. Men vi har alltjämt kvar vår lokala förankring. Allt sker på plats i centrala Nynäshamn och alla våra öl får sina namn efter platser i det omgivande kustbandet. Vi hälsar alla ölälskare välkomna att slå följe på resan och vi lovar att aldrig kompromissa med kvalitet och hantverk. Öl är vår passion och det ska kännas på smaken!

08-520 212 13
www.nyab.se

$heading

Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början! - ett litet bryggeri med stora smaker! Sedan 2003 brygger vi smakrik öl med stor variation i Grenadjärstaden i Örebro.

019-33 34 82
www.kulturbryggeri.se

$heading

Ocean Bryggeriet

Oceanbryggeriet brygger sin öl i Lyckholmsbryggeriets gamla lokaler i Göteborg. Bryggeriverket har under sin livslängd tidigare tjänat för ett bryggeri på Västkusten, men även för ett utav de mest framgångsrika i Sverige. Vår bryggare Thomas Bingebo har tidigare bryggt öl på Irland och hos Jämtlandsbryggeri. I dagsläget finns vi i en mängd städer och har över 150 restaurangkunder. Allt ifrån lyxrestauranger, pubar, hotell till kvarterskrogar.

 

$heading

Strömholms Brygghus

Strömsholms Brygghus brygger helt hantverksmässigt, utan pastörisering eller filtrering, bryggverket är från England och helt manuellt utan någon modern teknik, det ger ölet den rätta karaktären.

Ölen är i första hand inspirerade av bryggartraditionen i Storbritannien, men även en o annan belgiskt inspirerad brygd kommer fram då och då.

Välkända öl är t.ex. Slussvaktaren eller årgångsbrygden Malakias.

0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se

$heading

Södra Maltfabriken

Södra Maltfabriken är ett privatägt mikrobryggeri, för oss betyder det att vi gör som vi vill. Vi har inga externa ägare eller investerare som bestämmer hur saker ska vara. Vi brygger det vi tycker är gott och det vi tror att ni andra tycker om.

www.sodramaltfabriken.se 

$heading

Äppelbo Bryggeri

Per-Erik Eliasson, bryggare och grundare av bryggeriet är sedan 25 år medlem av Svenne Rubins och vad passar bättre då än en folköl som heter Dunka Dunka i repertoaren?

Småskaligt bryggeri i hjärtat av Dalarna med hantverksmässig tillverkning och hållbarhet i fokus. Utrustningen är byggd från grunden med återanvänt material från nedlagda mjölkgårdar.

En njutning för gommen är vår Imperial Nitro Stout, och gillar man smaken av skog kan vår Enbärs, smaksatt med enbär, vara en fullträff. Ett stort utbud av öl för olika smaker tar vi med oss, liksom vår Enbärsdricka och Lingondricka. Alkoholfria, men vi lovar, de är goda ändå! 

Välkommen till vår monter!

www.appelbobryggeri.se

 

$heading

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se