Logotyp

ÖPPETTIDER CHATEAU GRAND CRU 2018
Fredag 23 mars  kl. 13-20
Lördag 24 mars kl. 11-19

PRISER
Entré 250 kr, exklusive serviceavgift.
Båda dagar inkl. vinprovarglas och garderob

Dryckeshäfte 100 kr

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

PLATS
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, Örebro

OBS! biljetterna är ej släppta, håll utkik här och på facebook. 

Köp biljetter på www.tickster.com eller
0771-47 70 70

Entré kan även köpas på plats.

Våra utställare

Nedan kan du läsa om de företag som ställer ut på Chateau Grand Cru 2017. Vi uppdaterar listan vartefter vi får klart med nya utställare.

Testintro

Våra utställare

Abdyika – ett kvalitetsvin från sydvästra Bulgarien!

Vingården Abdyika grundades 2005 av familjen Ganev med ambitionen att skapa unika kvalitetsviner från Bulgarien. Idag drivs gården i bolagsform tillsammans med 37 vinintresserade delägare. Abdyika sysselsätter tjugotalet personer vars intensiva handarbete bidrar till den ekologiska och kvalitativa vinodlingen.

Gårdens huvuddruva är Melnik och dess klonvarieteter Ruin och Melnik -55. Övriga gårdsdruvor är Merlot och Cabernet Sauvignon vilka möjliggör intressanta blandningar optimerade efter vinårets meteorologiska förutsättningar. Abdyika vingård ligger i Strimona Valley, nära gränsen mot Grekland.

 

Våra utställare

Apricot

Apricot har valt att ha en relativt smal portfölj där basen är konsumentinriktade produkter. Det innebär att i varje prisklass där Apricots produkter finns så upplevs de av konsumenterna som ett av de allra bästa alternativen i den prisklassen. Strategin har varit att arbeta med stora producenter som har tillräcklig kapacitet att dels kunna göra viner som är anpassade till den svenska konsumentens smak, men även ha tillräcklig produktionskapacitet för att svara mot de stora volymer som en kommersiell succé innebär.

www.apricot.se
08-663 10 80

Våra utställare

Arvid Nordquist HAB

Arvid Nordquist HAB är familjeföretaget som grundades redan 1884. Allt sedan dess har företaget varit en av Sveriges främsta importörer av högklassiga drycker och matvaror. Förutom det egna varumärket Classic Kaffe representerar Arvid Nordquist ett stort antal viner från hela världen: Sydafrikanska KWV med välkända Roodeberg och Café Culture, franska storsäljaren Puycheric Rosé och argentinska kraftpaket från Finca Flichman. Möt oss och våra viner här på Chateau Grand Cru.

www.arvidnordquist.se
08-799 18 00

Våra utställare

Bibendum

Bibendum med Rivarose Brut Rosé
Bibendum är en modern och ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Vår portfölj innehåller ett imponerande sortiment med vin, öl och spritdrycker av hög och jämn kvalitet. Bibendum har samarbetat med många av sina producenter under lång tid, till exempel med André Lurton, Distell och Faustino, för att bara nämna några. Under de senaste åren har också ett antal nya producenter valt att ansluta sig till oss: Gustave Lorentz, Bardinet, Asahi, Pasqua, Laurent-Perrier och många fler. På Chateau Grand Cru kommer vi erbjuda vår nya produkt Rivarose Brut Rosé. Välkommna!

www.bibendum.se
08-598 111 00

Våra utställare

Clydesdale

Clydesdale, det lilla företagaet med det stora dryckerna. Med lagerhyllor bågnande av olika sorters whisky, cognac, gin och rom så har man ett sortiment som ingen kommer i närheten av. På denna vin & deli mässa kommer de absolut bästa sorterna att finnas med. Kilchoman Islay Malt, Amrut Indian Single Malt, Berry's Caribbean Rum, Big Peat, Smoking Islay och en hel del mer. Vi syns!
070-510 69 89

www.clydesdale.se

Våra utställare

Délices de France

Délices de France/Baravin vill erbjuda franska matälskare till hela Sverige. De produkter vi erbjuder väljs ut efter strikt urval och test för att garantera våra kunder optimal kvalitet.

Vi importerar en stor del av sortimentet själv och distribuerar delikatessaror av högsta kvalitet från Frankrike till Sverige för privatpersoner och professionell.

Vare sig du är en duktig kock, förälskad i den franska gastronomiska traditionen, på jakt efter produkter svåra att finna utanför Frankrike, amatör av autentiska produkter från "le terroir", på jakt efter produkter som är biologiskt odlade och bra för hälsan eller helt enkelt vill ge bort en "smaklig" present, så kan du vara säker på att hitta det du söker hos Délices de France!

Délices de France, en riktig fransk matbutik på nätet...

Vi även importerar vin från Bordeaux, Bourgogne och Provence under namnet Import Suede/Baravin.

Representerade företag
Château Lauduc, Bordeaux, Château Grand Maison, Côte de Bourg

Våra varumärken
Ankprodukt, Labeyrie Tryffel Chambon& Marrel, Périgord, Château Dassault, Saint-Emilion, Natura, Charcuterie Mayté, Biscuiterie Abbaye, Vin de Bourgogne, L'Audacieux, Saint-emilion, La Croix Cantenac, Bordeaux Supèrieur, Rival Bellevue

Våra utställare

Deliovin

Deliovin kom till genom två goda vänners brinnande intresse för utsökta delikatesser och formidabla viner. Stefan som genom sitt tidigare bolag importerat delikatesser och viner från främst Piemonte i Italien, och Per med delikatesser från Spanien, Frankrike och England samt ett urval av de bästa ostarna fann hos varandra likasinnade finsmakare och njutare av rang. Efter gemensamt genomförda resor till Piemonte föddes idén att fånga upp det bästa av upplevelserna inom mat och vin och paketera det i en gemensam plattform, företaget och hemsidan deliovin.com kom till.

www.deliovin.com
stefan@deliovin

Det Goda från Italien

Det Goda från Italien erbjuder den smakrika, klassiska hårdosten Parmigiano-Reggiano från Italiens gårdar. Deras ost är helt fri från konserveringsmedel och tillsatser samt fri från vax och paraffin vilket gör att det är en helt ren ost där till och med kanterna kan ätas.

För mer information kontakta Carmine och Giacomo Arricale via deras Facebook-sida.

https://www.facebook.com/Det-Goda-Från-Italien-1559026477742780/?fref=ts

 

Våra utställare

Fine Deli

Fine Deli importerar omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gårdar runtom i Europa. Vår strävan är att produkterna vi marknadsför, i första hand skall vara Ekologiska, men minst vara gjorda på de bästa av råvaror utan tillsatser och producerade med omtanke om jorden. Delikatesser med en smak utöver det vanliga, en design som sticker ut, en historia att berätta och gärna prisbelönta, och i vårt tycke det bästa som går att finna.

På Örebro Öl & Whisky har vi med oss Cheddar i olika karaktärer  och smaker, Stilton, Brie och spännande nyheter. Välkommen!

http://finedeli.se/

 

Våra utställare

folk o folk på väg

folk o folk på väg är en rolig Sverigeturné där vi erbjuder ett nytt och innovativt sätt att förmedla kunskap om mat och dryck. På Chateau Grand Cru kommer vi erbjuda roliga aktiviteter, smakupplevleser och mycket mer. Varmtvälkomna!

 

 

Våra utställare

Jack Barlows Wine AB

Mats och sonen Jack Mattias startade importen 2004 med elva sorter från Marsala på Sicilien. Idag har vi ett stort utbud av drycker i huvudsak från Italien men även från Spanien, Champagne från Frankrike och whisky från Wales. Vår affärsidé är att enbart importera produkter som vi själva har någon relation till. Alla våra produkter, vitt, rött, dessert, champagne, grappa, gin, vodka, likör och whisky har valts ut med personligt engagemang. De vi valt har något som sticker ut, något annorlunda. Det är smakupplevelser som vi vill dela med oss av. Vi har en personlig relation till alla våra producenter. Dessa relationer har lett fram till att vi nu bla. producerar kvalitétsviner på svensk ek.

Chianti Classico Barlow Selection är ett vin som lagrats på svensk ek och produceras i hjärtat av Chianti området, Radda In Chianti och vi säljer nu årgång tre av detta vin. Tyvärr är allt slutsålt denna gång men dessa godbitar finns att åtnjuta på restaurang Amano i Örebro, Restaurang Drängen i Örebro samt restaurang Pontus i Stockholm. Vi producerar även en Brunello di Montalcino på svensk ek, lanseras 2019 efter två år på svenska ekfat samt två år på flaska. Barolo och Barbaresco från Piemonte kommer också att produceras på svensk ek, alla under namnet Barlow Selection.

 

Våra utställare

Janake Wine Group

Janake Wine Group är en av Sveriges främsta vin- och spritimportör med en exklusiv kollektion av varumärken, däribland Luigi Righetti, Cape Legends och Mont Tauch. Välkommen att prova nyheter och gamla godingar i vår monter.

www.janake.se

Våra utställare

Johan Lidby Vinhandel

Johan Lidby Vinhandel AB startade sin verksamhet i november 1999. Från början ett enmansföretag baserat i hemmet. Stegvis har vi vuxit till dagens personalstyrka om 17 personer. Den gemensamma nämnaren för oss är attraktionen vi delar för mat, dryck och människor. Vår slogan är människan och vingården, vilket enkelt betyder att vi vill jobba med vinproducenter som har människor bakom vinet som brinner för det dom gör. Detta har resulterat i att alla våra producenter är familjeföretag som vi har en nära relation till.

Vi är idag baserade i Stockholm men distribuerar vin över hela Sverige. Vårt utbud omfattar cirka 400 vin-och spritsorter fördelat på drygt 56 producenter. Vi ställer ut på öliks mässor runt om i landet och vi hoppas få möta er där för att prova, diskutera, resonera och förhoppningsvis stimuleras tillsammans.

Är du intresserad av att veta mer om oss och att få vårt nyhetsbrev så gå in på vår hemsida och anmäl er till vår vinklubb.

Varmt välkomna till Johan Lidby Vinhandel

 

 

 

Våra utställare

Miguel Torres Sweden

Miguel Torres Sweden har funnits i Sverige sedan 1998 och är ett dotterbolag till familjeägda, spanska Miguel Torres S.A. som 2015 fick den prestigefyllda utmärkelsen ”World's Most Admired Wine Brand” för andra året i rad av Drinks International. Torres Sweden levererar både till restaurang och systembolaget. I portföljen finns flera viner från våra egna vingårdar i Spanien, Chile och USA varav många sen länge är storsäljare på Systembolaget. Sedan ett par år tillbaka ligger stor fokus hos Torres Sweden att bredda sin portfölj och vi arbetar nu med ett flertal andra små familjeägda producenter, främst i Spanien, Italien och Frankrike. Liksom moderbolaget arbetar vi mycket med hållbarhetstänk och flertalet av våra producenter är ekologiskt certifierade. Familjen Torres har ett stort miljöengagemang och koncernen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Bland annat energibesparing i form av solpaneler, vattenbesparingsåtgärder, förnybar energi, återvinning, koldioxidkompensation, fair trade och ekologisk odling med biologisk mångfald.

MondoWines Sweden AB

Våra utställare

Neerings

Vi heter Jaco och Corrie Neerings och kommer från Holland. Sedan maj 2006 driver vi en glass- och chokladbutik i hjärtat av pittoreska och välsmakande Grythyttan. Vi gör glass och choklad dagligen och anstränger oss för att du ska få en bra upplevelse när du tittar in. I vår fräscha butik kan du njuta en kopp specialkaffe och se en utställning av lokala produkter.

www.neerings.se

Våra utställare

Pralinhuset

Vi är ett familjeföretag med 3 chokladbutiker i centrala Stockholm. Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 250 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer. Välkommen //Günter & Mieneke

www.chokladhotell.se

Våra utställare

Prime Wine

Prime Wine har sedan allra första början stadigt expanderat till att idag vara en av Sveriges framgångsrikaste vinimportörer. Trots företagets ringa ålder i en i övrigt traditionstyngd bransch har Prime Wine på kort tid lyckats bygga upp en verksamhet som blandar världsledande producenter med vinvärldens nya stjärnor. Företagets viner finns representerade i såväl de något lägre prisklasserna som bland de mer exklusiva. Sedan starten har inriktningen för företaget varit tydlig; Prime Wine ska endast representera och sälja de produkter som företaget stolt kan stå bakom.

 I vår monter:

  • vin-inspirationsmonter
  • Monter för varumärket Geyser Peak
  • Monter för favoriten Prohibition
  • För Pata Negra samt deras olika mousserande

 

 

Rewine

Rewine är Sverige ledande inom licensierade produkter där vi jobbar med starka varumärken som KISS och Ed Hardy. Vi importerar vin, sprit och öl från hela välden.

Till årets mässa presenterar vi goda nyheter från Barone Montalto på Sicilien samt KISS ny Monster Cabernet.

jp@rewine.se
www.rewine.se

Sabalan AB

Sabalan AB är en grossist / importör inom delikatesser från medelhavet med lager/ butik i Göteborg.
Du hittar våra varor under varumärket SABALAN.

Vi jobbar ständigt och har kontakt med olika traditionella Artisan producenter runt om medelhavet för att ta fram högkvalitativa och lyxiga produkter till Sverige.
Vi jobbar hårt och aktivt för att utöka och ha ett så komplett och brett sortiment. Vårt sortiment består av högklassiska välsmakande olivoljor, vinäger,oliver,antipasti,ost och mycket mer.

Vill du ha mer information tveka inte att kontakta oss via länken, klicka här!

Våra utställare

Sigva

Sigva tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse. Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser. Vårt ledord är fokus. På våra viner, på våra kunder, på våra producenter och på ett bra resultat – för samtliga inblandade!

Våra utställare

Skedvi Bröd

Skedvi Bröd är knäckebröd på riktigt! Vi gräddar för hand i vedeldade ugnar, precis som man gjort i vårt bageri sedan 50-talet. Med hjälp av många engagerade eldsjälar har vi nu åter byggt upp bageriet som till mångas förtvivlan revs av den tidigare ägaren 2013, och brödet säljs nu i utvalda butiker runt om i landet. Du är varmt välkommen att slå dig ned vid våra bardiskar med en kopp kaffe framför ugnarna och se bagarna in action. Vill du så bjuder vi på "mjukbulla" med smör! Du som letar efter den perfekta presenten eller upplevelsen kan boka in en helkväll hos oss och baka eget Skedvi Bröd med dina vänner.

Läs mer på www.skedvibrod.se

Våra utställare

SMÅ

SMÅ - Äntligen lanseras megasuccén från Danmark! Härligt färgglada shots i fantastiska smaker.

Våra utställare

Spring Wine & Spirits

Spring Wine & Spirits AB (tidigare Spendrups Vin), importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget.

Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum.

 

Våra utställare

Terrific Wines

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

 

 

 

Våra utställare

The House of Taste

Välkommen till butiken som frestar dina smaklökar!
Vi erbjuder smakrika upplevelser och kulinariska presenter vackert inslagna i cellofan. Här
provsmakar du underbara kryddblandningar, pesto,dressingar, oliver och mycket mera.

Våra utställare

VCT Sweden AB

VCT Sweden AB är en av Sveriges största vinimportörer och dotterbolag till chilenska Concha y Toro S.A., Sydamerikas största samt världens femte största vinproducent. Med ett helhjärtat fokus på viner från Chile, Argentina och USA erbjuder vi ett brett sortiment av viner för alla tillfällen. Många av våra viner är ekologiska och rättvisemärkta och vi är stolta över att vara Sveriges femte största importör av ekologiska viner. Årets nyheter är Mia Parneviks viner RED och WHITE samt ett friskt rosévin från Viña Maipo. Vi hoppas att du blir både inspirerad och glad när du botaniserar i vårt sortiment!

Våra utställare

Vinia

För Vinia är engagemang och passion viktiga ledord. Vinia har byggt upp ett väl utvecklat nätverk med producenter som delar Vinias värderingar och tillverkar ett urval av världens mest intressanta viner.

 

Våra utställare

Wine & Friends by Enjoy Wine & Spirits

Välkommen till Wine & Friends!

Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vin-, öl- el spritentusiast ska hitta det bästa inom livsnjutning. För oss handlar det inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, sprit och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om.

Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre. Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.

Enjoy! (för det är i alla fall vad vi tänker göra :)

www.enjoywine.se
076-521 42 24

Våra utställare

Winebee

Winebee AB är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder. Vi är ungt företag som har målsättningen att erbjuda ett brett sortiment med välsmakande viner till ett skäligt pris. Vi som driver företaget uppskattar god mat med matchande goda viner. Att hitta kombinationen där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Det är detta som driver oss att hitta viner som passar bra till det som vi äter både till vardags och fest. Det vill vi förmedla med de viner vi har till Er.

Våra utställare

Örebro Brygghus

Örebro brygghus startade sommaren 2016 på Aspholmen i Örebro. Med fokus på kvalitet brygger vi hantverksmässig och smakrik öl, både efter tradition och trend. Öl som vi själva gillar.

www.orebrobrygghus.se