Logotyp

ÖPPETTIDER ÖREBRO VINMÄSSA 2019
Fredag 1 mars  kl. 13-20
Lördag 2 mars kl. 11-19

Biljetter (SLÄPPS INOM KORT)
Entrébiljett förköp Tickster
250 kr, inklusive serviceavgift.

Entrébiljett som köps på plats
275 kr

Priserna är inklusive vinprovarglas och garderob

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

PLATS
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, Örebro

Våra utställare

Nedan kan du läsa om de företag som ställer ut på Örebro Vinmässa 2018. Vi uppdaterar listan vartefter vi får klart med nya utställare.

Testintro

Våra utställare

Abdyika – ett kvalitetsvin från sydvästra Bulgarien!

Vingården Abdyika grundades 2005 av familjen Ganev med ambitionen att skapa unika kvalitetsviner från Bulgarien. Idag drivs gården i bolagsform tillsammans med 37 vinintresserade delägare. Abdyika sysselsätter tjugotalet personer vars intensiva handarbete bidrar till den ekologiska och kvalitativa vinodlingen.

Gårdens huvuddruva är Melnik och dess klonvarieteter Ruin och Melnik -55. Övriga gårdsdruvor är Merlot och Cabernet Sauvignon vilka möjliggör intressanta blandningar optimerade efter vinårets meteorologiska förutsättningar. Abdyika vingård ligger i Strimona Valley, nära gränsen mot Grekland.

 

Våra utställare

Apricot

Apricot har valt att ha en relativt smal portfölj där basen är konsumentinriktade produkter. Det innebär att i varje prisklass där Apricots produkter finns så upplevs de av konsumenterna som ett av de allra bästa alternativen i den prisklassen. Strategin har varit att arbeta med stora producenter som har tillräcklig kapacitet att dels kunna göra viner som är anpassade till den svenska konsumentens smak, men även ha tillräcklig produktionskapacitet för att svara mot de stora volymer som en kommersiell succé innebär.

www.apricot.se
08-663 10 80

Våra utställare

Båstad Vinhandel

Båstad Vinhandel

 Båstad Vinhandel har Sveriges största ekologiska sortiment av alkoholvaror såsom vin, sprit och öl. För många restauranger med ekologisk inriktning är Båstad Vinhandel det självklara valet när en vinlista ska sättas ihop.

Privatpersoner kan också handla vinerna i detta till hundra procent ekologiska sortiment, men får då vända sig till webbshopen Winebuddi.se. Där finns viner från hela världen, utvalda för sin höga kvalitet. Samtliga viner är ekologiskt certifierade, en del av vinerna är Biodynamiskt odlade och det finns även ett brett utbud av viner för veganer.

Det är ett bekvämt sätt att handla på, vinerna levereras fraktfritt direkt hem till dörren.

Våra utställare

Campagnes de France

Some few words about "Campagnes de France". We used to sell Gruyère cheese from switzerland (16 month and 24 months). Comté from Jura in France ( 24 months). And Parmesan (24 and 36 months).

Our luft torkade korvar are made in Auvergne in France (hand made): 8 types: Kanguru, oliv, roquefort ost, chili, fikon, hasselnöts, vitlök, anka med grön pepar. Unik i sverige. I am the only one to sell those salami.

Find a picture of the stand at bat mässa i Stockholm. All those products are perfect for apéritif with wine, beer or whisky.

Våra utställare

Clydesdale

Clydesdale, det lilla företagaet med det stora dryckerna. Med lagerhyllor bågnande av olika sorters whisky, cognac, gin och rom så har man ett sortiment som ingen kommer i närheten av. På denna vin & deli mässa kommer de absolut bästa sorterna att finnas med. Kilchoman Islay Malt, Amrut Indian Single Malt, Berry's Caribbean Rum, Big Peat, Smoking Islay och en hel del mer. Vi syns!
070-510 69 89

Våra utställare

Colorful Brands

Välkomna till vår värld av nya spännande, färgstarka produkter. Med bred kunskap och erfarenhet erbjuder vi noga utvalda viner, öl och gin som sätter guldkant på tillvaron.

Våra utställare

Deliovin

Deliovin kom till genom två goda vänners brinnande intresse för utsökta delikatesser och formidabla viner. Stefan som genom sitt tidigare bolag importerat delikatesser och viner från främst Piemonte i Italien, och Per med delikatesser från Spanien, Frankrike och England samt ett urval av de bästa ostarna fann hos varandra likasinnade finsmakare och njutare av rang. Efter gemensamt genomförda resor till Piemonte föddes idén att fånga upp det bästa av upplevelserna inom mat och vin och paketera det i en gemensam plattform, företaget och hemsidan deliovin.com kom till.

www.deliovin.com
stefan@deliovin

Det Goda från Italien

Det Goda från Italien erbjuder den smakrika, klassiska hårdosten Parmigiano-Reggiano från Italiens gårdar. Deras ost är helt fri från konserveringsmedel och tillsatser samt fri från vax och paraffin vilket gör att det är en helt ren ost där till och med kanterna kan ätas.

För mer information kontakta Carmine och Giacomo Arricale via deras Facebook-sida.

Våra utställare

Fine Deli

Fine Deli importerar omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gårdar runtom i Europa. Vår strävan är att produkterna vi marknadsför, i första hand skall vara Ekologiska, men minst vara gjorda på de bästa av råvaror utan tillsatser och producerade med omtanke om jorden. Delikatesser med en smak utöver det vanliga, en design som sticker ut, en historia att berätta och gärna prisbelönta, och i vårt tycke det bästa som går att finna.

Till Chateau Grand Cru har vi med oss våra smakfulla ostar, Cheddar i olika karaktärer och smaker, Blåmögel på ko- och fårmjölk, Franska bondostar, Morbier, och några fantastiska Getostar. Välkommen!

Våra utställare

folk o folk på väg

På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter. 

 

 

Våra utställare

Galatea Spirits AB

Vår vision är att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det finaste hem.

Våra utställare

Kopparbergs Bryggeri AB

I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan. Vårt absolut största fokus har alltid legat på att tillverka produkter som folket älskar. Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider. Och vi gör faktiskt världens mest sålda päroncider. Lika stolta är vi över våra öl – där Sofiero, Zeunerts, Höga kusten och Fagerhult tillhör storsäljarna.

 Välkomna!

Våra utställare

MondoWines Sweden AB

Mondowine grundades 2005 och är ett oberoende företag inom PrimeWine Group med sin egen säljorganisation och marknadsavdelning. För att kunna uppnå maximal samordning och för att kunna öka vår konkurrenskraft så hanterar vi logistik, lager och ekonomi tillsammans med de andra företagen i gruppen. På Mondowine anstränger vi oss hårt inte bara för att hitta viner och producenter som lämpar sig för dagens marknad, utan även för att hitta de viner som kommer att ha sin plats på morgondagens marknad. Mondowine riktar sig främst till unga, trendmedvetna konsumenter och till Horeca marknaden.

Våra utställare

Nebbia Vinimport

Nebbia Vinimport är ett familjeföretag som specialiserat sig på italienska viner och delikatesser.  Vi samarbetar med mindre producenter där känslan för kvalitet är viktigare än kvantitet och den personliga kontakten är betydelsefull. Vi har ett handplockat sortiment från vingårdar, ost och salumi producenter i de Italienska regionerna Friuli, Lombardiet, Veneto, Toscana, Umbrien och Apulien.

Några av de viner ni kan prova hos oss:  Amarone, Ripasso, Chianti, Sagrantino, Primitivo, Negroamaro, Sauvignon Blanc, Spumante.

Vi har också Buffel Ostar, Gorgonzola, Pecorino, Tryffelost, Vildsvins Salsiccia, Fänkålssalami, Salsiccione, Prosciutto och Tryffelsalami. Passa på att prova vår smaktallrik med blandade Italienska delikatesser!

 

Våra utställare

Neerings

Vi heter Jaco och Corrie Neerings och kommer från Holland. Sedan maj 2006 driver vi en glass- och chokladbutik i hjärtat av pittoreska och välsmakande Grythyttan. Vi gör glass och choklad dagligen och anstränger oss för att du ska få en bra upplevelse när du tittar in. I vår fräscha butik kan du njuta en kopp specialkaffe och se en utställning av lokala produkter.

www.neerings.se

Våra utställare

Pralinhuset

Vi är ett familjeföretag med 3 chokladbutiker i centrala Stockholm. Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 250 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer. Välkommen //Günter & Mieneke

Våra utställare

Prime Wine

Prime Wine har sedan allra första början stadigt expanderat till att idag vara en av Sveriges framgångsrikaste vinimportörer. Trots företagets ringa ålder i en i övrigt traditionstyngd bransch har Prime Wine på kort tid lyckats bygga upp en verksamhet som blandar världsledande producenter med vinvärldens nya stjärnor. Företagets viner finns representerade i såväl de något lägre prisklasserna som bland de mer exklusiva. Sedan starten har inriktningen för företaget varit tydlig; Prime Wine ska endast representera och sälja de produkter som företaget stolt kan stå bakom.

 I vår monter:

  • vin-inspirationsmonter
  • Monter för varumärket Geyser Peak
  • Monter för favoriten Prohibition
  • För Pata Negra samt deras olika mousserande

 

 

Våra utställare

Rewine

Rewine är Sverige ledande inom licensierade produkter där vi jobbar med starka varumärken som KISS och Ed Hardy. Vi importerar vin, sprit och öl från hela välden.

Till årets mässa presenterar vi goda nyheter från Barone Montalto på Sicilien samt KISS ny Monster Cabernet.

jp@rewine.se

Våra utställare

Runa Vodka

”Att förmedla njutning, gemenskap och ekologisk smakupplevelse i skandinavisk design”
Så lyder Runas affärsidé, inspirerad av den kulinariska och gastronomiska resan från vikingatiden fram till idag.
Runa Vodka Ab (publ) ägs av över 1000 mat och dryckesintresserade personer, vill Du bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla! För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.
Runa Vodka – känn det svenska arvet!

Våra utställare

Sabalan AB

Sabalan AB är en grossist / importör inom delikatesser från medelhavet med lager/ butik i Göteborg.
Du hittar våra varor under varumärket SABALAN.

Vi jobbar ständigt och har kontakt med olika traditionella Artisan producenter runt om medelhavet för att ta fram högkvalitativa och lyxiga produkter till Sverige.
Vi jobbar hårt och aktivt för att utöka och ha ett så komplett och brett sortiment. Vårt sortiment består av högklassiska välsmakande olivoljor, vinäger,oliver,antipasti,ost och mycket mer.

Vill du ha mer information tveka inte att kontakta oss via länken, klicka här!

Våra utställare

Salta Bönan

Hos oss hittar du ett stort utbud av choklad och lakrits av bästa sort från världens alla hörn. Vi kan stoltsera med att ha Örebros största sortiment av lakrits! I dagarna lanserar vi även vår webshop så du kan beställa från vårt sortiment direkt hem i brevlådan. Vi håller även Choklad- och lakritsprovningar för både enskilda personer, grupper och företag. Ett hett julklappstips inför den stundande högtiden.

Välkommen att kontakta oss på mässan eller i butiken för mer information om våra produkter och provningar.

Våra utställare

Spring Wine & Spirits

Spring Wine & Spirits AB (tidigare Spendrups Vin), importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget.

Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum.

 

Våra utställare

Svenskt mathantverk

Har egen tillverkning i Härjedalen i Lillhärdal. Där bakar vi olika sorters bröd och kokar sylt, marmelad, senap mm

Våra utställare

The Wine and Spirits Collective

Miguel Torres Sweden har funnits i Sverige sedan 1998 och är ett dotterbolag till familjeägda, spanska Miguel Torres S.A. som 2015 fick den prestigefyllda utmärkelsen ”World's Most Admired Wine Brand” för andra året i rad av Drinks International. Torres Sweden levererar både till restaurang och systembolaget. I portföljen finns flera viner från våra egna vingårdar i Spanien, Chile och USA varav många sen länge är storsäljare på Systembolaget. Sedan ett par år tillbaka ligger stor fokus hos Torres Sweden att bredda sin portfölj och vi arbetar nu med ett flertal andra små familjeägda producenter, främst i Spanien, Italien och Frankrike. Liksom moderbolaget arbetar vi mycket med hållbarhetstänk och flertalet av våra producenter är ekologiskt certifierade. Familjen Torres har ett stort miljöengagemang och koncernen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Bland annat energibesparing i form av solpaneler, vattenbesparingsåtgärder, förnybar energi, återvinning, koldioxidkompensation, fair trade och ekologisk odling med biologisk mångfald.

Våra utställare

Vinia

För Vinia är engagemang och passion viktiga ledord. Vinia har byggt upp ett väl utvecklat nätverk med producenter som delar Vinias värderingar och tillverkar ett urval av världens mest intressanta viner.

 

Våra utställare

Vinovativa

Vinovativa erbjuder ett av Sveriges främsta utbud av individuella och karaktärsfulla kvalitetsviner från egendomar världen över.

Vår oavbrutna jakt efter nya spännande viner gör att sortimentet är under ständig utveckling. Så ta för vana att återkomma till oss för att leta bland våra nyheter! Vinovativa har som tydlig målsättning att vara Sveriges mest attraktiva och professionella leverantör av kvalitetsviner. Vinovativa representerar välkända märken som Tapiz från Argentina, Xavier i Rhône-dalen, Thunevin med kultvinet Bad boy från Bordeaux, Bai Gorri från Rioja, Meandro från Portugal m.fl

Som privatperson finner du våra viner i Systembolagets butiker, dessutom finns ett stort antal av våra viner viner att upptäcka i beställningssortimentet. Är du medlem i Vinovativa Fanclub får du löpande information om nyheter, erbjudanden om viner som vi specialimporterar för dig som är medlem, inbjudningar till provningar och evenemang och mycket annat. Är du inte medlem nu så kom förbi vår monter, prova våra viner och gå med i klubben!

info@vinovativa.se
www.vinovativa.se

Våra utställare

Wine & Friends

Välkommen till Wine & Friends!

Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vinentusiast ska hitta det bästa inom vin, mat och livsnjutning. För oss handlar vin inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, grappa och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om.

Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre.

Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.

Enjoy!

(för det är i alla fall vad vi tänker göra :)

Våra utställare

Winebee

Winebee AB är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder. Vi är ungt företag som har målsättningen att erbjuda ett brett sortiment med välsmakande viner till ett skäligt pris. Vi som driver företaget uppskattar god mat med matchande goda viner. Att hitta kombinationen där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Det är detta som driver oss att hitta viner som passar bra till det som vi äter både till vardags och fest. Det vill vi förmedla med de viner vi har till Er.