Logotyp

ÖPPETTIDER CHATEAU GRAND CRU 2017
Fredag 5 maj  kl. 13-20
Lördag 6 maj kl. 11-19

PRISER
Entré 250 kr, exklusive serviceavgift.
Båda dagar inkl. vinprovarglas och garderob

Dryckeshäfte 100 kr

Åldersgräns 20 år:
För att gå på denna mässa måste du ha fyllt 20 år vilket ska kunna styrkas med legitimation.
Barn och ungdomar under 20 år är inte tillåtna att vara på denna mässa. 

PLATS
Conventum Arena
Fabriksgatan 28, Örebro

Köp biljetter på www.tickster.se eller 0771-47 70 70

Biljetter fredag   Biljetter lördag

Entré kan även köpas på plats.

Våra utställare

Här hittar du utställarna från 2016. Vi uppdaterar inom kort med 2017 års utställare.

Testintro

Våra utställare

Abdyika – ett kvalitetsvin från sydvästra Bulgarien!

Abdyika vineyard grundades 2005 av familjen Ganev med ambitionen att skapa unika kvalitetsviner.

Melnik, som är exklusiv för regionen är gårdens huvuddruva. Den kompletteras med cabernet sauvignon och merlot för att få fram högkvalitativa och stringenta viner. Sedan 2014 har Abdyika vineyard tagit hjälp av Lars Torstenson som årligen är med i hela processen, från början till slut.

Idag drivs gården i bolagsform tillsammans med 34 svenska, vinintresserade delägare.
Hjärtligt välkomna till vår monter för att prova dessa unika viner!

Våra utställare

Apricot

Apricot har valt att ha en relativt smal portfölj där basen är konsumentinriktade produkter. Det innebär att i varje prisklass där Apricots produkter finns så upplevs de av konsumenterna som ett av de allra bästa alternativen i den prisklassen. Strategin har varit att arbeta med stora producenter som har tillräcklig kapacitet att dels kunna göra viner som är anpassade till den svenska konsumentens smak, men även ha tillräcklig produktionskapacitet för att svara mot de stora volymer som en kommersiell succé innebär.

www.apricot.se
08-663 10 80

Våra utställare

Birgittas Matbod

Birgittas Matbod är ett familjeföretag på Öland. Vi specialiserar oss på småskaligt mathantverk gjort på de bästa råvarorna. Några exempel på våra produkter är tomatmarmelad gjort på solmogna tomater och som passar utmärkt till smakrika ostar och svensk honung smaksatt med bla. fläder och champange samt punsch. Vi har även lagrade hårdostar. Varmt välkommen till vår monter för att att provsmaka våra delikatesser!

www.birgittasmatbod.se
0485-373 12

Våra utställare

Bredsjö Mjölkfår AB

Välkommen till Bredsjö Mjölkfår. Vi har tillverkat fårost sedan 1989. Bredsjö Blå är en blåmögelost av roquefort-typ. Bredsjö Hård är en långlagrad Peccorino. Vi tillverkar också ost av feta-typ och Potkäs. På gården finns ett Ostcafé där vi serverar allehanda läckerheter och säljer våra ostar. Bredsjö Blå finns också till försäljning i välsorterade ostbutiker runt om i landet.

På mässan kommer vi erbjuda provsmakning samt försäjning av vår ost Bredsjö Blå i olika lagringar. Osten Bredsjö Blå är en fårost med roquefortmögel som vi tillverkar på gården i Bredsjö. Sedan starten 1987 har osten räknats som en av de mest exklusiva ostarna i Sverige och Carl Jan beskriver den gärna med orden "Krämig och smakrik, en lagrad indiviudalism. Här bjuds substansen av en konverterad sommaräng omhändertagen av galen och envis proffessionalism." Ett citat vi både håller med om och är glada för.

Vi finns även på Instagram under namnet bredsjobla samt facebook under sidan Bredsjö Blå!

Våra utställare

Délices de France

Délices de France/Baravin vill erbjuda franska matälskare till hela Sverige. De produkter vi erbjuder väljs ut efter strikt urval och test för att garantera våra kunder optimal kvalitet.

Vi importerar en stor del av sortimentet själv och distribuerar delikatessaror av högsta kvalitet från Frankrike till Sverige för privatpersoner och professionell.

Vare sig du är en duktig kock, förälskad i den franska gastronomiska traditionen, på jakt efter produkter svåra att finna utanför Frankrike, amatör av autentiska produkter från "le terroir", på jakt efter produkter som är biologiskt odlade och bra för hälsan eller helt enkelt vill ge bort en "smaklig" present, så kan du vara säker på att hitta det du söker hos Délices de France!

Délices de France, en riktig fransk matbutik på nätet...

Vi även importerar vin från Bordeaux, Bourgogne och Provence under namnet Import Suede/Baravin.

Representerade företag
Château Lauduc, Bordeaux, Château Grand Maison, Côte de Bourg

Våra varumärken
Ankprodukt, Labeyrie Tryffel Chambon& Marrel, Périgord, Château Dassault, Saint-Emilion, Natura, Charcuterie Mayté, Biscuiterie Abbaye, Vin de Bourgogne, L'Audacieux, Saint-emilion, La Croix Cantenac, Bordeaux Supèrieur, Rival Bellevue

Våra utställare

Engelbrekt Choklad

Den lilla butiken med det stora sortimentet. Här hittar du choklad och lakrits i världsklass från de bästa tillverkarna världen över. Vi kan stoltsera med att ha det största sortimentet av lakritsprodukter i Örebro med omnejd. Vi håller även lakritsprovningar för enskilda, grupper och företag. Nu hittar oss också på nätet, där du som inte har möjlighet att komma till vår butik kan få tillgång till alla de produkter vi saluför. Välkommen till vår monter för att ta del av vår goda lakrits.

engelbrektchokladolaktris@gmail.com

Våra utställare

Granqvist Beverage House

Granqvist Beverage House importerar och säljer kvalitetsviner, öl och spritdrycker från hela världen. Försäljning sker till kunder på svenska, norska och finska marknaderna samt Duty-Free. Försäljning till privatkonsument sker i Sverige via Systembolaget. Bästa sättet att få reda på nyheterna om vårt sortiment är att läsa VINFO. Läs senaste numret och beställ ditt exemplar via vår hemsida. Under Chateau Grand Cru erbjuder vi en lång rad drycker för provsmakning.

Våra utställare

Gårdsmejeri Ostbiten

Gårdsmejeri Ostbiten - Ost på riktigt!

Välkommen till Örebros egen gårdsproducent av ostar! På vår gård i Granhammar i Vintrosa tillverkar vi ostar gjorda på kravgodkänd mjölk från våra fjällnära kor. Dessa ostar är ganska magra men fantastiskt krämiga och goda!

Vi har en ost för varje smak! Från den mildaste "Barbro" fäbodost till en kraftfull "Evert" Blåmögel, och ett helt spektra däremellan. Allt detta hittar du i våran kyldisk! Alla våra ostar är pastöriserade och ekologiska och innehåller inga konstiga tillsatser eller konserveringsmedel. Kom och upptäck en helt ny värld av smaker med oss!

Gårdsmejeri Ostbiten drivs av Karin och Håkan Strömberg-Lundqvist. Sedan 2006 har vi förädlat mjölken till underbara ostar. På gården förädlar vi även ullen ifrån våra får till garn och plädar och vi har åklart även fårskinn och lammkött. Ostarna och garnerna mm säljer vi i våran gårdsbutik tillsammans med andra närproducerade produkter, t ex marmelad från Karintorp och kex från Grythytte Qwarn. Här finns dessutom förmodligen Örebros största garnbutik och härligt fik att koppla av i, där självaste Ernst Kirchsteiger har hjälpt till med inredningen. Ostbiten har även en butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås och en i sommarvackra Öregrund.

Våra utställare

Henkell & Co

Henkell & Co Sverige är en av marknadsledarna i Sverige inom segmentet mousserande vin.

Företaget ingår i tyska dryckeskoncernen Henkell & Co Sektkellerei som har dotterbolag och produktionsanläggningar i 24 länder.

Henkell & Co Sverige har sitt kontor i Värtahamnen i Stockholm och marknadsför och säljer viner till Systembolaget och restauranggrossister.

I portföljen finns varumärken som Chapel Hill, Fürst von Metternich, Mionetto, 50° Riesling, Törley, Henkell Trocken, Alfred Gratien och Schloss Johannisberg.

Våra utställare

Johan Lidby Vinhandel

Johan Lidby Vinhandel AB startade sin verksamhet i november 1999. Från början ett enmansföretag baserat i hemmet. Stegvis har vi vuxit till dagens personalstyrka om 17 personer. Den gemensamma nämnaren för oss är attraktionen vi delar för mat, dryck och människor. Vår slogan är människan och vingården, vilket enkelt betyder att vi vill jobba med vinproducenter som har människor bakom vinet som brinner för det dom gör. Detta har resulterat i att alla våra producenter är familjeföretag som vi har en nära relation till.

Vi är idag baserade i Stockholm men distribuerar vin över hela Sverige. Vårt utbud omfattar cirka 400 vin-och spritsorter fördelat på drygt 56 producenter. Vi ställer ut på öliks mässor runt om i landet och vi hoppas få möta er där för att prova, diskutera, resonera och förhoppningsvis stimuleras tillsammans.

Är du intresserad av att veta mer om oss och att få vårt nyhetsbrev så gå in på vår hemsida och anmäl er till vår vinklubb.

Varmt välkomna till Johan Lidby Vinhandel

 

 

 

MondoWines Sweden AB

Våra utställare

Murboannas Ost

Murboannas Ost är ett litet gårdsmejeri som ligger utanför Borlänge strax intill skidanläggningen Romme Alpin i vackra Dalarna. Vi gör lite olika mögelostar samt salladsost och färskost på mjölk från gårdens egna kor. Välkomna att provsmaka!

Våra utställare

Neerings

Vi heter Jaco och Corrie Neerings och kommer från Holland. Sedan maj 2006 driver vi en glass- och chokladbutik i hjärtat av pittoreska och välsmakande Grythyttan. Vi gör glass och choklad dagligen och anstränger oss för att du ska få en bra upplevelse när du tittar in. I vår fräscha butik kan du njuta en kopp specialkaffe och se en utställning av lokala produkter.

www.neerings.se

Nora Brygghus

Nora Brygghus Ab. Det lilla bryggeriet med dom stora smakerna. Vårt brygghus är beläget i det anrika bryggeriområdet i Nora Sedan starten av vår produktion år 2013 har vi tagit fram fem öl som vi är stolta över. Vi kommer att erbjuda smakprov av alla våra öl under mässan. Nora Lättöl, Pershytte Pils, Bryggarns Bästa, Förstling och Vinterale.

 

www.norabrygghus.se

Våra utställare

Oil&Vinegar

Oil&Vinegar – en mustig butik som tilltalar alla dina sinnen! Här finner du medelhavsinspirerade matprodukter i smakfulla förpackningar. Vi erbjuder alltid provsmakning! Vi har exklusiva balsamvinägrar lagrade mellan 5-25 år samt ett fyrtiotal olivoljor från olika länder. Här hittar du också våra underbara kryddblandningar, oliver, tapenader, pesto, pasta, marmelader och cantuccini med mera med mera.

www.oilvinegar.com

Per Deli

Prisbelönt ekologisk Cheddar från Godminster och engelska handgjorda marmelader i riktigt spännande smaker från Hawkshead Relish. Per har fina mässerbjudanden så att du kan köpa med dig produkterna hem.

Våra utställare

Pralinhuset

Vi är ett familjeföretag med 3 chokladbutiker i centrala Stockholm. Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 250 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer. Välkommen //Günter & Mieneke

www.chokladhotell.se

Våra utställare

Prime Wine

Prime Wine har sedan allra första början stadigt expanderat till att idag vara en av Sveriges framgångsrikaste vinimportörer. Trots företagets ringa ålder i en i övrigt traditionstyngd bransch har Prime Wine på kort tid lyckats bygga upp en verksamhet som blandar världsledande producenter med vinvärldens nya stjärnor. Företagets viner finns representerade i såväl de något lägre prisklasserna som bland de mer exklusiva. Sedan starten har inriktningen för företaget varit tydlig; Prime Wine ska endast representera och sälja de produkter som företaget stolt kan stå bakom.

www.primewine.se

Rewine

Rewine är Sverige ledande inom licensierade produkter där vi jobbar med starka varumärken som KISS och Ed Hardy. Vi importerar vin, sprit och öl från hela välden.

Till årets mässa presenterar vi goda nyheter från Barone Montalto på Sicilien samt KISS ny Monster Cabernet.

jp@rewine.se
www.rewine.se

Våra utställare

Selezione Barbro Guaccero

Selezione Barbro Guaccero är ett familjeföretag med rötter i Italien och Sverige. Vi jobbar med små och stora vinproducenter och vi erbjuder prisvärda italienska viner med stor prägel av sitt ursprung. Framförallt vill vi att vårt urval skall visa det äkta, det regionala och det särpräglade från varje vinområde. Några av våra mest kända viner är klassikern Copertino Rosso, bag-in-box succén Dragunera och storsäljaren Verdicchio. Att prova våra viner skall vara en resa genom Italien.

jens@gtvinimport.se

Våra utställare

Skedvi Bröd

Skedvi Bröd är knäckebröd på riktigt! Vi gräddar för hand i vedeldade ugnar, precis som man gjort i vårt bageri sedan 50-talet. Med hjälp av många engagerade eldsjälar har vi nu åter byggt upp bageriet som till mångas förtvivlan revs av den tidigare ägaren 2013, och brödet säljs nu i utvalda butiker runt om i landet. Du är varmt välkommen att slå dig ned vid våra bardiskar med en kopp kaffe framför ugnarna och se bagarna in action. Vill du så bjuder vi på "mjukbulla" med smör! Du som letar efter den perfekta presenten eller upplevelsen kan boka in en helkväll hos oss och baka eget Skedvi Bröd med dina vänner.

Läs mer på www.skedvibrod.se

Våra utställare

Spring Wine & Spirits

Spring Wine & Spirits AB (tidigare Spendrups Vin), importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget.

Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum.

 

Svenska NiCe Förlag (Svenska Mordgåtor)

Svenska mordgåtor erbjuder manusbaserade mordgåtor – en festaktivitet för alla slags fester och middagar. Manusen innehåller allt som behövs för att arrangera och genomföra ett spel på fest eller middag ”hemma”. Konceptet har fått stor spridning i Sverige. Idag räknar man med att över 50 000 personer har spelat i någon av våra mordgåtor. På mässan presenterar vi 2 teman som är framtagna som spelboxar, färdiga att använda för nästa middagsbjudning. Varmt välkommen till vår monter.

Våra utställare

Svenskt mathantverk

Har egen tillverkning i Härjedalen i Lillhärdal. Där bakar vi olika sorters bröd och kokar sylt, marmelad, senap mm

Våra utställare

Terrific Wines

Vi tycker att vi har satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner skriver under på det.

 

 

 

Våra utställare

Treasury Wine Estates

Treasury Wine Estates Sweden AB äger och distribuerar ett flertal exklusiva vinvarumärken i Sverige och är en av Systembolagets största leverantörer av premiumviner från Nya Världen. I den svenska portföljen ingår starka kvalitetsvarumärken som Penfold’s, Lindeman’s, Beringer, Rosemount och Wolf Blass.

 

Våra utställare

Vinia

För Vinia är engagemang och passion viktiga ledord. Vinia har byggt upp ett väl utvecklat nätverk med producenter som delar Vinias värderingar och tillverkar ett urval av världens mest intressanta viner.

 

Våra utställare

Ward Wines

Ward Wines har en historia inom vinförsäljning sedan slutet av 1970-talet. Historiskt har vi arbetat främst med framstående franska familjeägda producenter. Med tiden har portföljen växt och vi representerar idag producenter från större delen av vinvärlden. Idag representerar vi producenter från nästan hela vinvärlden där huvudfokus ligger på familjeägda producenter där kvalitet, ursprung och personlighet är ledorden. Vi har ett flertal viner i ordinarie sortiment med Pol Roger Champagne i spetsen. Vi utökar hela tiden vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Vi har idag en aktiv vinklubb som man kan anmäla sig till via vår hemsida, där vi erbjuder provningar och erbjudande om specialviner.

Välkommen till vårt bord!

info@wardwines.se

 

Våra utställare

Wine & Friends

Välkommen till Wine & Friends!

Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vinentusiast ska hitta det bästa inom vin, mat och livsnjutning. För oss handlar vin inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, grappa och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om.

Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre.

Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.

Enjoy!

(för det är i alla fall vad vi tänker göra :)

Våra utställare

Winebee

Winebee AB är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder. Vi är ungt företag som har målsättningen att erbjuda ett brett sortiment med välsmakande viner till ett skäligt pris. Vi som driver företaget uppskattar god mat med matchande goda viner. Att hitta kombinationen där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Det är detta som driver oss att hitta viner som passar bra till det som vi äter både till vardags och fest. Det vill vi förmedla med de viner vi har till Er.